Monday, August 29, 2016

Harga produk shaklee

ITEM       DESCRIPTION CODE * RP              * RP
(no GST)    (incl. GST)
NUTRITION
11004          Advanced Joint  Health Tablet (60 tablets) 124.00           131.44
10159          Alfalfa Complex (S) (330 tablets) 53.75                56.98
10162          Alfalfa Complex (L) (700 tablets) 97.50              103.35
10164          B-Complex (120 tablets) 53.75                56.98
10113          CarotoMax® (30 capsules) 74.00                78.44
11000          Collagen Powder (15 sachets) 298.00            315.88
10621          Chewable Vita-C Plus™ 100 mg (90 tablets) 37.50                39.75
10330          DTX™ Complex (90 tablets) 155.00           164.30
11003          ESP Soy Protein  Isolate  Powder (850 g) 150.00           159.00
10127          Garlic Complex (60 tablets) 47.50                50.35
10620          GLA Complex (60 softgel) 91.25                96.73
11007          Herb-Lax™  (120 tablets) 52.50                55.65
10163          Lecithin (180 capsules) 52.50                55.65
11001          Meal Shakes - French Vanilla (544 g) 113.75           120.58
10250          NutriFeron® (30 x 1.2 g) 181.25           192.13
10236          OmegaGuard™ (90 capsules) 136.00           144.16
10128          OsteMatrix™ (120 caplets) 61.00                64.66
10126          Peppermint-Ginger Plus (90 tablets) 45.00                47.70
11002          Performance® - Natural Orange (539 g) 82.50                87.45
11006          Phytocol-ST™ (120 tablets) 197.00           208.82
10104          Sustained Release Vita-C Plus™ (180 tablets) 92.50                98.05
10112          Vita-E Complex™ (120 capsules) 149.00           157.94
10131          Vita-Lea®  Iron Formula  (120 tablets) 88.75                94.08
11005          Vita-Lea for Children (60 tablets) 111.00           117.66
10320          Vivix® (150 ml) 475.00           503.50
11009          Zinc Complex (120 tablets) 33.75                35.78

ITEM         DESCRIPTION CODE * RP             * RP
(no GST)   (incl. GST)
YES WELLNESS SETS
00P236        Healthy Prenatal
11003, 10131, 10104, 10236, 10128, 10164
582.00          616.92
00P237        Healthy Postnatal
11003, 10131, 10128, 10104, 10236, 10159
582.00          616.92
00P238        Healthy Young Living
10320
950.00        1007.00
00P239        Healthy Fitness Set (2 x Vanilla)
11010  x 2, 11008, 11007, 10163, 10131
670.75          711.00
00P240        Healthy Fitness Set (2 x Chocolate)
11011  x 2, 11008, 11007, 10163, 10131
670.75          711.00
00P249        Healthy Fitness Set (2 x Cafe Latte)
11012  x 2, 11008, 11007, 10163, 10131
670.75          711.00
00P242        Healthy Fitness Set (Vanilla x Chocolate)
11010, 11011, 11008, 11007, 10163, 10131
670.75          711.00
00P250        Healthy Fitness Set (Chocolate x Cafe Latte)
11011, 11012, 11008, 11007, 10163, 10131
670.75          711.00
00P251        Healthy Fitness Set (Vanilla x Cafe Latte)
11010, 11012, 11008, 11007, 10163, 10131
670.75          711.00
CINCH®
11008          Cinch®  Tea Mix (28 sticks) 131.00           138.86
11012          Cinch®  Shake Mix - Cafe Latte (15 servings) 173.00           183.38
11011          Cinch®  Shake Mix - Chocolate (15 servings) 173.00           183.38
11010          Cinch®  Shake Mix - Vanilla (15 servings) 173.00           183.38
   
DAILY CARE
11020            Herbal Blend®  Multi-Purpose Cream  (4 oz) 27.50               29.15
ITEM        DESCRIPTION CODE * RP             * RP
(no GST)   (incl. GST)
SKIN CARE - ENFUSELLE®
32537            Balancing Moisturizer  (59 ml) 83.75               88.78
50548            Enfuselle  Pump (1 Unit) 21.25               22.53
32540            Eye Treatment (14 ml) 52.50               55.65
32543            Hydrating  Cleansing Lotion (177 ml) 96.25             102.03
32544            Hydrating  Moisturizer  (48 g) 97.50             103.35
32505            Hydrating  Toner (177 ml) 78.75               83.48
32554            Purifying Cleansing Gel (177 ml) 88.75               94.08
32504            Purifying Toner  (177 ml) 78.75               83.48
00P156        Enfuselle® Basic  System Normal - Oily
32554, 32504, 32537, 32540
303.75           321.98
00P157        Enfuselle® Basic  System Normal - Dry
32543, 32505, 32544, 32540
325.00           344.50
   
SKIN CARE - NUTRIWHITE®
14583            Daily Defense Whitening Essence (30 ml) 231.00           244.86
14580            Gentle  Action Make-Up Remover (150 ml) 95.00             100.70
14581            Gentle  Deep  Foaming Cleanser (150 ml) 119.00           126.14
14585            Overnight  Renewal Whitening Cream  (48 g) 225.00           238.50
14582            Soothing Radiance Whitening Softener (150 ml) 138.00           146.28
14586            Spot  Whitening Treatment (10 ml) 150.00           159.00
14584            Ultimate Protection Whitening Lotion (50 ml) 200.00           212.00
00P216       NutriWhite™ Skin Care   System
14583, 14580, 14581, 14585,
14582, 14586,14584
1158.00         1227.48
ITEM        DESCRIPTION CODE * RP             * RP
(no GST)   (incl. GST)
HAIR CARE - PROSANTE®
31643             Lightweight  Conditioner (296 ml) 66.25               70.23
31697             Long Lasting  Finishing Spray  (237 ml) 58.75               62.28
31642             Nourishing Scalp Treatment (59 ml) 93.75               99.38
31691             Purifying Shampoo (237 ml) 62.50               66.25
31644             Replenishing Conditioner (237 ml) 67.50               71.55
31690             Revitalizing Shampoo (296 ml) 66.25               70.23
00P161        ProSante® Hair Care  System
31690, 31691, 31643, 31644, 3164
356.25          377.63





Tuesday, August 16, 2016

Set penjagaan muka yang selamat VS berbahaya

Ada juga beberapa orang bertanya mengenai kosmetik shaklee. Agaknya sebab diorang dah makan vitamin shaklee sebab tu nak cuba pula kosmetik atau set penjagaan kulit muka shaklee.
Pemilihan set penjagaan kulit muka penting bagi kaum perempuan ataupun lelaki sebab tersalah guna atau tersalah pilih lain jadinya.

 Terdapat lambakan jenama kosmetik sekarang,tengok sajalah FB,INSTAGRAM. Ada yang saya dengar barang sama tapi jenama berbeza disebabkan mudah nak buat OEM iaitu penjenamaan semula produk. Ini yang merisaukan kita nama produk berbeza tetapi sebenarnya ianya adalah produk yang sama. Kalau produk ok,tak mendatangkan masalah lain tak pe boleh digunakan,minta kita dijauhkan daripada tersalah beli produk yang memudaratkan.
pengedar shaklee johor,agen shaklee johor, shaklee kulit, kulit rosak, tanda kulit rosak, pencuci muka berbahaya,krim muka berbahaya, produk muka,


Intro je dah panjang berjela,belum lagi cerita mengenai penjagaan kulit shaklee. Haha...
Sebelum tu,bagi yang ada masalah kulit muka yang serius saya sarankan anda berjumpa dengan pakar kulit sebab diorang lebih arif. Kami ni hanya penjual produk shaklee dan tahu serba sedikit sahaja info daripada apa yang disampaikan oleh pakar nutrisi Shaklee.

Apa yang saya faham jika jerawat anda tidak putus-putus tumbuh boleh detox dahulu. Kemungkinan toksin banyak terkumpul dalan tubuh sebab tu guna apa produk pun tak jalan. Untuk detox boleh mesej saya secara personal.

Terdapat juga segelintir pengguna produk tertentu yang claim jerawat tak tumbuh langsung selepas beberapa hari guna produk tersebut. Berhati~hati ya sahabat sebab Dr Zubaidi ada buat satu post yang menyatakan bahawa tanda~tanda kulit muka iaitu epidermis rosak jerawat langsung tak tumbuh.

Set penjagaan Kulit shaklee ada dua. Satu Nutriwhite dan satu lagi Enfuselle. Saya nak perkenalkan mengenai Nutriwhite sebab excited terlebih bila menggunakan make up remover tu. Memang terbaik setakat ni walaupun saya sendiri tidak mengenakan make up.

Ni set Nutriwhite.

set kulit shaklee,shaklee johor,shaklee permas jaya,shaklee taman molek,shaklee johor jaya,shaklee pasir gudang, shaklee kulit cantik, shaklee jeragat,shaklee jerawat


Set Nutriwhite terdiri daripada;

1. Make up remover- menjadikan kulit licin,lembut dan berseri. Lembut,tidak berminyak.
2. Foaming cleanser-membersihkan dan menyegarkan kulit
3.Whitening softener-mengembalikan kulit pada ph yang seimbang,melembapkan dan mencerah kulit
4. Spot whitening treatment-memperbaiki kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
5. Whitening lotion-mencegah kerosakan kulit,menghilangkan radang kulit
6. Whitening essence-mencerah dan menegangkan kulit,mengurangkan tompok hitam
7. Overnight renewal whitening cream-memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit


Kecantikan sempurna diperoleh daripada semulajadi, disempurnakan dengan sains

PENGEDAR SHAKLEE JOHOR JAYA,PERMAS JAYA,JOHOR BAHRU,TAMAN MOLEK

Saya adalah pengedar sah shaklee semenjak 2013 dan sampai sekarang masih lagi aktif mengedar produk keluaran jenama Shaklee.

Kepada sesiapa yang ingin menjadi pengedar seperti saya boleh menghubungi saya puan Norin sama ada direct call, mesengger, whatsapp di talian 018-22-93-772. Dan jika tuan puan adalah seorang jejaka dan segan dengan saya boleh call jejaka ni nama dia mohamad azuan 018-787-9019.

Untuk pengetahuan semua, lokasi branch Shaklee Johor terletak di Taman molek dan berdekatan sangat dengan Panderosa. So sesiapa yang teringin nak ke Branch johor dan ingin menjadi pengedar sah shaklee boleh menghubungi kami.

Saya merupakan trusted seller dalam urusan jual beli produk shaklee. Segala keuntungan, komisen yang dikenakan adalah berdasarkan apa yang ditetapkan oleh Syarikat Shaklee. Pembelian melalui online bagi pengedar yang berjauhan daripada branch juga boleh dibuat. So sekiranya anda tinggal jauh daripada branch Shaklee anda hanya perlu membuat tempahan melalui online www.shaklee2u.com.my dan pihak Shaklee boleh membuat penghantaran ke alamat yang anda tetapkan.
 Berhati-hati membeli apa jua produk melalui online dan elakkan daripada scammer.


Monday, August 15, 2016

Persedian orang bujang sebelum berkahwin

Bukan mas kahwin,hantaran dan barang-barang tu saja. Persediaan mental adalah yang paling rumit bagi saya. Banyak perbezaan cara hidup orang bujang dengan yang dah berkahwin. Kalau dulu seorang sekarang berdua atau mungkin dah bertiga,berempat dan seterusnya. Antara perubahan yang kita kena hadapi antaranya adalah

1. Minat atau hobi

Jika dulu anda gemar bermain futsal atau roller blade atau lain-lain hobi anda kena fikirkan minat pasangan anda. Minat yang berbeza ada pro dan kontranya. Give and take dalam hal ini sangat penting. Dalam perkahwinan kita tidak boleh mementingkan diri sendiri. Sebelum hidup bersama mungkin kita ada hobi tersendiri dan begitu juga dengan si dia. Hobi pasangan kena juga kita paham ye.  Minat yang sama ada baik dan ada buruknya. Contoh anda berdua minat tengok bola kebaikannya anda boleh tengok bersama-sama. Keburukannya pula apabila salah seorang daripada anda  ingin menonton perlawanan bersama rakan sudah tentu anda rasa tersisih. Contoh sahaja ya.



2. Privacy

Pernah jumpa tak orang laki bini menggunakan password pada handphone masing~masing? Sebelum berkahwin privasi mungkin terjaga. Bak kata orang muda ~muda hal aku hal aku, hal kau hal kau. Bukan semua masalah kita share semasa bercintan cantun. Sebaliknya selepas berkahwin masalah pasangan sudah semestinya dikongsi sesama sendiri. Jadi sekiranya belum bersedia berkongsi semua masalah dan berkongsi harta benda,elok lah fikir-fikirkan dahulu.

3. Masa

Masa untuk diri sendiri,berhibur bersama kawan~kawan,masa dengan mak ayah adik beradik adalah tidak terhad Semasa zaman bujang,berbeza dengan masa apabila sudah berumahtangga. Perhatian sepenuhnya kepada suami dan mungkin anak~anak. Masa untuk diri sendiri mungkin juga tergugat apabila sudah hidup berumahtangga. Kalau dahulu masa untuk release tension ber shopping ,spa,tengok wayang sebaliknya akan tak ada masa untuk semua tu.

Semoga semua pasangan di dunia ni sentiasa berbahagia..........
Dan kepada yang masih single, sudah kah anda bersedia untuk berkongsi?

Multivitamin dan multimineral

Pelbagai jenama multivitamin di pasaran. Cuba tengok kat farmasi ke,watson,guardian. Sebenarnya semua pun bagus tapi pilihan ditangan anda dan ikut kesesuaian anda. Semua orang nak yang terbaik dan berkesan,so pemilihan jenama penting kalau mementingkan aspek 'terbaik'.

Apa yang menariknya dan berbezanya multivitamin dan multimineral shaklee ni? 

Sebelum tu ianya dipanggil Vitalea.

multivitamin shaklee, shaklee johor,shaklee johor jaya,shaklee permas jaya,shaklee taman molek, shaklee taman rinting,shaklee johor bahru


Kenapa Vitalea ni special sangaat? 

Ia merupakan multivitamin dan multimineral yang PERTAMA DICIPTA DI DUNIA.
Asalnya dikenali sebagai 'vitalize mineral' dan disingkatkan kepada 'Vita-min' dan perkataan vitamin yang disebut sekarang ni asalnya dari SHAKLEE.

Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya daripada cecair  kepada bentuk tablet dan dikenali sebagai VITA-LEA

Setiap tablet vitalea mengandungi:
-30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah-buahan
-12 vitamin
-7 mineral penting

Tablet vitalea ni disaluti dengan serbuk spirulina dan ia merupakan tablet multivitamin yang TERPANTAS  di dunia terlarut dalam air dan tubuh manusia.

Vitalea dipilih oleh center of science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTIVITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Manfaat UTAMA Vitalea

1. Pelengkap nutrisi  
Ramai dikalangan kita sekarang yang kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat pemakanan yang tidak seimbang terutamanya mereka yang mengamalkan diet sayuran sahaja atau dikenali sebagai vegetarian. Dengan pengambilan vitalea ia akan melengkapkan nutrisi yang sepatutnya diperlukan oleh badan.

2. Metabolisme
Vitalea sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan penuaan.
Orang yang nak awet muda je sangat minat dengan kenyataan ni.

3. Melindungi organ
Dengan pengambilan yang betul vitalea mampu melindungi fungsi hati, jantung dan buah pinggang.

4. Keupayaan sistem produktif/pembesaran
Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar

5. Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup,pertumbuhan sel baru,membantu proses tumbesaran, pertumbuhan rambut, otot,kulit,kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.

6. Penambahan tenaga segera
Vitalea merukan pemberi tenaga,kecergasan tubuh dan kekuatan mental sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam pembelajaran mahupun kerja seharian.

vitamin terbaik,shaklee johor,shaklee johor jaya, shaklee permas jaya, pengedar shaklee



Sunday, August 14, 2016

Cara penyimpanan sayur berdaun di dalam peti sejuk

Rasanya hampir semua chef tak berbayar tahu cara menyimpan sayur-sayuran di dalam peti sejuk. Tapi saya nak share juga disebabkan saya sendiri sudah mencubanya.
Sayuran seperti sawi,kangkung,kailan,bayam dan lain-lain sayur yang berdaun agak leceh sikit kalau nak simpan lama sikit untuk 3 hari dan ke atas. Ianya mudah layu dan ada juga yang benyek.

Cara saya ada 2.

Yang pertama kalau malas nak basuh ambek surat kabar dalam 3-4 helai dan bungkus sayuran yang dibeli tu dan simpan dalam peti sejuk bahagian bawah. Semasa membungkus tu jangan dipadatkan pula,bungkus macam biasa je. Kalau beli banyak,agak~agakla berapa helai paper nak guna janji dapat bungkus. Kaedah ini tahan juga dalam seminggu,itu kalau saya lah. Orang lain tak berapa pasti berapa lama bertahan sayur tu.



vitalea macam makan sayur,shaklee kalau tak makan sayur, shaklee johor,shaklee johor jaya,pengedar shaklee johor, vitamin shaklee,
Ini yang saya simpan hari ke-3 dah tau

Cara ke dua ni yang saya suka. Bersusah~sudah dahulu bersenang~senang kemudian. Caranya sayur yang nak disimpan tu mestilah dibersihkan terlebih dahulu. Sayur tu buang akar dan basuh bersih~bersih. Kemudian cari bekas kedap udara yang sesuai dengan kuantiti sayur tu. Selepas tu masukkan sayur yang dah dibersihkan tu ke dalam bekas. Cara ni best sebab bila nak masak senang tak payah basuh pun tak pa,just potong~potong je sayur tersebut dan boleh masak tanpa membasuh. Kekurangan cara ni adalah menggunakan tempat atau space yang agak banyak. Kalau peti besar bestla,boleh simpan banyak~banyak.

Ni dah potong,fresh lagi tau


Info Tambahan

Pengambilan multivitamin sangat digalakkan untuk melengkapkan nutrisi dan mendapatkan gizi yang seimbang.

Vitalea merupakan multivitamin dan multimineral yang cukup bagus untuk diamalkan oleh golongan lelaki mahupun wanita.

Anda yang kurang makan sayur patut ambil vitalea tau dan rasailah perbezaannya.

Kebanyakan orang yang tidak lawas disebabkan pengambilan serat yang kurang. Sayuran dan bijirin merupakn sumber serat yang mudah didapati malangnya kita selalu tutup mata dengan kepentingan serat.

Vitalea bukan menggantikan sayur ya, kena paham tu..tapi ianya mengandungi nutrisi yang sama dengan sayur sayuran dan mineral yang sepatutnya diperlukan oleh tubuh badan manusia.

So,SESIAPA YANG KURENG MAKAN SAYUR TU KENA AMBEK VITALEA NI. WAJIB.

shaklee johor jaya,pengedar shaklee johor, multivitamin shaklee, vitamin sihat badan shaklee,sayuran baik shaklee
Ni lah dia multivitamin tuuuu

Jika berminat untuk membuat pembelian sila roger-roger saya..


shaklee taman molek,shaklee permas jaya,vitamin terbaik dunia






Thursday, August 11, 2016

Perihal kuruskan badan

Tak terhabis cerita kurus. Bagi yang nak muntah ijau sila muntah . Cerita based on experience ni memang syok sendiri jadinya.

Orang lain selepas raya sibuk nak cari pil kurus segala ubat kurus. Saya ni bukan tak nak makan ubat kurus semua tu tapi disebabkan tengah breastfeed memang terpaksa la lupakan hajat tu. Aniq da masuk 9 bulan dan saya ni kalau boleh nak dia menyusu sampai 2 tahun. Tak mau lah jadi macam aisy minum susu formula,kesian kat Aisy. Maafkan umi nak,umi jahil masa tu. huhuhuhu...

Selepas raya tu hari tak sempat nak timbang berat badan sebab dah lama tak pegi jenjalan kat shopping mall. Kat rumah tak da penimbang pula. Nak kena beli satu ni.Nak yang digital. Cehhhh...
Bagi yang nak kuruskan badan or nak turunkan berat badan sangat-sangat digalakkan untuk menyimpan weighing scale untuk monitor berat badan. Perubahan berat badan kita dapat rasa apabila memakai seluar atau baju saiz yang sama. Contoh 6 bulan lepas anda memakai tshirt tu agak lo



Beberapa hari selepas raya tu hari saya sarung seluar jeans yang dah lama tak pakai. Tup tup bahagian pinggang and peha macam dah longgar sikit. wahhhhhh....
Padahal tak da pon buat heavy exercise ke apa.

Terfikir-fikir macam mana boleh kurus plak. Padahal raya melantak bagai nak rak.

Haa..Baru teringat rupanya sebab gula kat rumah ni dah habis. Dah lama tak minum teh ke kopi ke apalagi milo. Patut la...

Bagus sebenarnya mengurangkan pengambilan gula ni. Ada certain orang nak kurus tapi pengambilan gula dan garam tak dicontrol.

BUKAN KAH GULA MENGANDUNGI KALORI YANG TINGGI ?

So selepas ni boleh la mengurangkan pengambilan garam pula secara perlahan-lahan.
Dulu masa remaja boleh je makan kurang gula kurang garam. Agaknya pengaruh encek suami la ni.
Suka makan manis-manis.


Ok..Step drastik yang patut diambil untuk mengekalkan kekurusan yang tak berapa ni adalah:

1. Beli weighing scale- yang digital lagi bagus. Sebab lagi tepat kot.
2.Minuman berkarbonat stop
3.Minum teh or kopi sehari sekali je
4.Garam kurangkan dalam semua masakan
5. Say no to maggie ( saya je)
6.Tidur kena berkualiti ( kena telan ostematrix WAJIB)
7. Kurangkan stress- Buatlah apa-apa yang boleh menenangkan fikiran
8. Bangun awal pagi dan tidur awal pada waktu malam

Setakat tu je list.Nanti kalau ada yang lain saya update lagi..

SELAMAT BERJUANG SAHABAT