Posts

Cara Sembuhkan resdung

Image
Ramai dikalangan kita yang ada resdung atau bahasa sainsnya orang panggil sinus. Ada yang dah give up mencari penawar dan ada yang masih belum berusaha mencari penawar. Kali ni saya nak share bagaimana suami saya bebas daripada masalah resdung. Saya yang alah pada habuk pun dah tak berapa alah lagi.

Ceritanya bermula selepas mengenali shaklee. Bukan encik shaklee tu tapi vitamin shaklee. hehe.

Bangun pagi bersin memanjang jek,macam satu gangguan bagi saya. Bising satu hal,geli pon ada.

Saya cakap dengan en. suami ni untuk cuba vitamin resdung, iaitu B complex, vitamin c dan
alfalfa. Eh..kau..tak sampai 2 minggu makan vitamin tu dah ada perubahan besar. Pagi-pagi
dah tak da lagi bersin. Lepas tu makan seafood dah tak gatal hidung. Kalau sebelum ni makan seafood bersiap sedialah hidung gatal siap keluar biji-biji putih tu. Mata berair dan gatal.
Itu part resdung dia la.

Yang saya alah habuk pulak entah masa bila dah tak berapa alah sebab semenjak consume vitamin c, alfalfa,b complex da…

Kesan Vitamin E shaklee Pada Diriku

Vitamin E memang terkenal hubungkaitnya dengan kulit. Sebut saja vitamin E pastinya orang tertumpu pada kulit sedangkan banyak lagi peranan vitamin E pada tubuh.

Kali ni saya nak cerita mengenai kesan vitamin E shaklee pada saya sendiri sebagai pengguna dan pengedar shaklee.

Sebenarnya vitamin E yang saya makan sekarang dah lama tersimpan dan tak makan pun,maklumlah saya lebih menumpukan pada vitamin untuk ibu menyusukan anak. Tapi disebabkan adik dah agak besar sebab nak setahun dah,sekarang nak concentrate pada kulit pula sebab masa mengandung tumbuh jeragat menyebabkan kulit tak sekata kalernya.
Orang cakap pembawakan,ntah la labu...ke disebabkan faktor usia yang dah masuk pertengahan 30-an ni.

Pada hari post ni saya tulis baru nak masuk 2 minggu saya makan vitamin E. Untuk minggu pertama,saya rasa badan panas je,nak tidur malam pun susah. Lepas tu rambut pula dah kembali gugur. Sebelum ni dah ak gugur lepas makan set menyusukan anak. Alahai..tapi saya tahu semua tu healing crisis…

Harga produk shaklee

ITEM       DESCRIPTION CODE* RP              * RP
(no GST)    (incl. GST)NUTRITION11004          Advanced Joint  Health Tablet (60 tablets)124.00           131.4410159          Alfalfa Complex (S) (330 tablets)53.75                56.9810162          Alfalfa Complex (L) (700 tablets)97.50              103.3510164          B-Complex (120 tablets)53.75                56.9810113          CarotoMax® (30 capsules)74.00                78.4411000          Collagen Powder (15 sachets)298.00            315.8810621          Chewable Vita-C Plus™ 100 mg (90 tablets)37.50                39.7510330          DTX™ Complex (90 tablets)155.00           164.3011003          ESP Soy Protein  Isolate  Powder (850 g)150.00           159.0010127          Garlic Complex (60 tablets)47.50                50.3510620          GLA Complex (60 softgel)91.25                96.7311007          Herb-Lax™  (120 tablets)52.50                55.6510163          Lecithin (180 capsules)52.50                55.651…

Set penjagaan muka yang selamat VS berbahaya

Image
Ada juga beberapa orang bertanya mengenai kosmetik shaklee. Agaknya sebab diorang dah makan vitamin shaklee sebab tu nak cuba pula kosmetik atau set penjagaan kulit muka shaklee.
Pemilihan set penjagaan kulit muka penting bagi kaum perempuan ataupun lelaki sebab tersalah guna atau tersalah pilih lain jadinya.

 Terdapat lambakan jenama kosmetik sekarang,tengok sajalah FB,INSTAGRAM. Ada yang saya dengar barang sama tapi jenama berbeza disebabkan mudah nak buat OEM iaitu penjenamaan semula produk. Ini yang merisaukan kita nama produk berbeza tetapi sebenarnya ianya adalah produk yang sama. Kalau produk ok,tak mendatangkan masalah lain tak pe boleh digunakan,minta kita dijauhkan daripada tersalah beli produk yang memudaratkan.


Intro je dah panjang berjela,belum lagi cerita mengenai penjagaan kulit shaklee. Haha...
Sebelum tu,bagi yang ada masalah kulit muka yang serius saya sarankan anda berjumpa dengan pakar kulit sebab diorang lebih arif. Kami ni hanya penjual produk shaklee dan tahu s…

PENGEDAR SHAKLEE JOHOR JAYA,PERMAS JAYA,JOHOR BAHRU,TAMAN MOLEK

Saya adalah pengedar sah shaklee semenjak 2013 dan sampai sekarang masih lagi aktif mengedar produk keluaran jenama Shaklee.

Kepada sesiapa yang ingin menjadi pengedar seperti saya boleh menghubungi saya puan Norin sama ada direct call, mesengger, whatsapp di talian 018-22-93-772. Dan jika tuan puan adalah seorang jejaka dan segan dengan saya boleh call jejaka ni nama dia mohamad azuan 018-787-9019.

Untuk pengetahuan semua, lokasi branch Shaklee Johor terletak di Taman molek dan berdekatan sangat dengan Panderosa. So sesiapa yang teringin nak ke Branch johor dan ingin menjadi pengedar sah shaklee boleh menghubungi kami.

Saya merupakan trusted seller dalam urusan jual beli produk shaklee. Segala keuntungan, komisen yang dikenakan adalah berdasarkan apa yang ditetapkan oleh Syarikat Shaklee. Pembelian melalui online bagi pengedar yang berjauhan daripada branch juga boleh dibuat. So sekiranya anda tinggal jauh daripada branch Shaklee anda hanya perlu membuat tempahan melalui online www.…

Persedian orang bujang sebelum berkahwin

Image
Bukan mas kahwin,hantaran dan barang-barang tu saja. Persediaan mental adalah yang paling rumit bagi saya. Banyak perbezaan cara hidup orang bujang dengan yang dah berkahwin. Kalau dulu seorang sekarang berdua atau mungkin dah bertiga,berempat dan seterusnya. Antara perubahan yang kita kena hadapi antaranya adalah

1. Minat atau hobi

Jika dulu anda gemar bermain futsal atau roller blade atau lain-lain hobi anda kena fikirkan minat pasangan anda. Minat yang berbeza ada pro dan kontranya. Give and take dalam hal ini sangat penting. Dalam perkahwinan kita tidak boleh mementingkan diri sendiri. Sebelum hidup bersama mungkin kita ada hobi tersendiri dan begitu juga dengan si dia. Hobi pasangan kena juga kita paham ye.  Minat yang sama ada baik dan ada buruknya. Contoh anda berdua minat tengok bola kebaikannya anda boleh tengok bersama-sama. Keburukannya pula apabila salah seorang daripada anda  ingin menonton perlawanan bersama rakan sudah tentu anda rasa tersisih. Contoh sahaja ya.



2. Pri…

Multivitamin dan multimineral

Image
Pelbagai jenama multivitamin di pasaran. Cuba tengok kat farmasi ke,watson,guardian. Sebenarnya semua pun bagus tapi pilihan ditangan anda dan ikut kesesuaian anda. Semua orang nak yang terbaik dan berkesan,so pemilihan jenama penting kalau mementingkan aspek 'terbaik'.

Apa yang menariknya dan berbezanya multivitamin dan multimineral shaklee ni? 

Sebelum tu ianya dipanggil Vitalea.



Kenapa Vitalea ni special sangaat?

Ia merupakan multivitamin dan multimineral yang PERTAMA DICIPTA DI DUNIA.
Asalnya dikenali sebagai 'vitalize mineral' dan disingkatkan kepada 'Vita-min' dan perkataan vitamin yang disebut sekarang ni asalnya dari SHAKLEE.

Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya daripada cecair  kepada bentuk tablet dan dikenali sebagai VITA-LEA

Setiap tablet vitalea mengandungi:
-30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah-buahan
-12 vitamin
-7 mineral penting

Tablet vitalea ni disaluti dengan serbuk spirulina dan ia merupakan tablet multivitamin …