Tuesday, October 11, 2016

Cara Sembuhkan resdung

Ramai dikalangan kita yang ada resdung atau bahasa sainsnya orang panggil sinus. Ada yang dah give up mencari penawar dan ada yang masih belum berusaha mencari penawar. Kali ni saya nak share bagaimana suami saya bebas daripada masalah resdung. Saya yang alah pada habuk pun dah tak berapa alah lagi.

Ceritanya bermula selepas mengenali shaklee. Bukan encik shaklee tu tapi vitamin shaklee. hehe.

Bangun pagi bersin memanjang jek,macam satu gangguan bagi saya. Bising satu hal,geli pon ada.

Saya cakap dengan en. suami ni untuk cuba vitamin resdung, iaitu B complex, vitamin c dan
alfalfa. Eh..kau..tak sampai 2 minggu makan vitamin tu dah ada perubahan besar. Pagi-pagi
dah tak da lagi bersin. Lepas tu makan seafood dah tak gatal hidung. Kalau sebelum ni makan seafood bersiap sedialah hidung gatal siap keluar biji-biji putih tu. Mata berair dan gatal.
Itu part resdung dia la.

Yang saya alah habuk pulak entah masa bila dah tak berapa alah sebab semenjak consume vitamin c, alfalfa,b complex dan ESP uselepas bersalin kan aisy automatik pula ada kesan lain. Alhamdulillah....nampak gayanya ni la vitamin yang serasi untuk kami sekeluarga.

Nak bantu sangat orang yang ada resdung ni sebab kami faham situasi anda bagaimana.





Sunday, October 9, 2016

Kesan Vitamin E shaklee Pada Diriku

Vitamin E memang terkenal hubungkaitnya dengan kulit. Sebut saja vitamin E pastinya orang tertumpu pada kulit sedangkan banyak lagi peranan vitamin E pada tubuh.

Kali ni saya nak cerita mengenai kesan vitamin E shaklee pada saya sendiri sebagai pengguna dan pengedar shaklee.

Sebenarnya vitamin E yang saya makan sekarang dah lama tersimpan dan tak makan pun,maklumlah saya lebih menumpukan pada vitamin untuk ibu menyusukan anak. Tapi disebabkan adik dah agak besar sebab nak setahun dah,sekarang nak concentrate pada kulit pula sebab masa mengandung tumbuh jeragat menyebabkan kulit tak sekata kalernya.
Orang cakap pembawakan,ntah la labu...ke disebabkan faktor usia yang dah masuk pertengahan 30-an ni.

Pada hari post ni saya tulis baru nak masuk 2 minggu saya makan vitamin E. Untuk minggu pertama,saya rasa badan panas je,nak tidur malam pun susah. Lepas tu rambut pula dah kembali gugur. Sebelum ni dah ak gugur lepas makan set menyusukan anak. Alahai..tapi saya tahu semua tu healing crisis so nak tak nak kena teruskan sebab nak merawat kulit tidak sekata ni.
Yang bestnya seawal SEMINGGU,yes..seminggu. Tumit saya yang pecah teruk dah beransur baik. Dah tak nampak sangat pecahnya. Macam amazing pula saya rasa Padahal tak pakai cream atau losyen apa-apa pun kat tumit.

Kulit saya ni jenis kering,rambut rasa kering sangat,tumit kaki mudah pecah. Sejak seminggu yang lepas ni,kulit kepala mula rasa berminyak dan rambut gugur. Tapi semalam dan hari ni rambut gugur dah tak da mungkin dah takda healing crisis lagi. Betul la,leader2 shaklee ni cakap kena teruskan juga dan pengambilan air kena cukup juga.

Jeragat saya masih ada lagi tetapi saya perasan warna kulit saya makin cerah. Best la makan vitamin E ni. Agaknya habis sebotol dua  jeragat ni akan hilang.

Cikgu shaklee saya cakap kalau makan kolagen shaklee dan vitamin E dan C lagi cepat kesannya.

InshaAllah,saya nak cuba kolagen pula lepas ni dan combinekan dengan vitamin E.

Memang awsome kesan vitamin E ni baru nak 2 minggu saya consume hasil sangat superb.

Jom la try.

Boleh hubungi saya Norin untuk sebarang tempahan produk shaklee.

018-2293772 Norin.







Monday, August 29, 2016

Harga produk shaklee

ITEM       DESCRIPTION CODE * RP              * RP
(no GST)    (incl. GST)
NUTRITION
11004          Advanced Joint  Health Tablet (60 tablets) 124.00           131.44
10159          Alfalfa Complex (S) (330 tablets) 53.75                56.98
10162          Alfalfa Complex (L) (700 tablets) 97.50              103.35
10164          B-Complex (120 tablets) 53.75                56.98
10113          CarotoMax® (30 capsules) 74.00                78.44
11000          Collagen Powder (15 sachets) 298.00            315.88
10621          Chewable Vita-C Plus™ 100 mg (90 tablets) 37.50                39.75
10330          DTX™ Complex (90 tablets) 155.00           164.30
11003          ESP Soy Protein  Isolate  Powder (850 g) 150.00           159.00
10127          Garlic Complex (60 tablets) 47.50                50.35
10620          GLA Complex (60 softgel) 91.25                96.73
11007          Herb-Lax™  (120 tablets) 52.50                55.65
10163          Lecithin (180 capsules) 52.50                55.65
11001          Meal Shakes - French Vanilla (544 g) 113.75           120.58
10250          NutriFeron® (30 x 1.2 g) 181.25           192.13
10236          OmegaGuard™ (90 capsules) 136.00           144.16
10128          OsteMatrix™ (120 caplets) 61.00                64.66
10126          Peppermint-Ginger Plus (90 tablets) 45.00                47.70
11002          Performance® - Natural Orange (539 g) 82.50                87.45
11006          Phytocol-ST™ (120 tablets) 197.00           208.82
10104          Sustained Release Vita-C Plus™ (180 tablets) 92.50                98.05
10112          Vita-E Complex™ (120 capsules) 149.00           157.94
10131          Vita-Lea®  Iron Formula  (120 tablets) 88.75                94.08
11005          Vita-Lea for Children (60 tablets) 111.00           117.66
10320          Vivix® (150 ml) 475.00           503.50
11009          Zinc Complex (120 tablets) 33.75                35.78

ITEM         DESCRIPTION CODE * RP             * RP
(no GST)   (incl. GST)
YES WELLNESS SETS
00P236        Healthy Prenatal
11003, 10131, 10104, 10236, 10128, 10164
582.00          616.92
00P237        Healthy Postnatal
11003, 10131, 10128, 10104, 10236, 10159
582.00          616.92
00P238        Healthy Young Living
10320
950.00        1007.00
00P239        Healthy Fitness Set (2 x Vanilla)
11010  x 2, 11008, 11007, 10163, 10131
670.75          711.00
00P240        Healthy Fitness Set (2 x Chocolate)
11011  x 2, 11008, 11007, 10163, 10131
670.75          711.00
00P249        Healthy Fitness Set (2 x Cafe Latte)
11012  x 2, 11008, 11007, 10163, 10131
670.75          711.00
00P242        Healthy Fitness Set (Vanilla x Chocolate)
11010, 11011, 11008, 11007, 10163, 10131
670.75          711.00
00P250        Healthy Fitness Set (Chocolate x Cafe Latte)
11011, 11012, 11008, 11007, 10163, 10131
670.75          711.00
00P251        Healthy Fitness Set (Vanilla x Cafe Latte)
11010, 11012, 11008, 11007, 10163, 10131
670.75          711.00
CINCH®
11008          Cinch®  Tea Mix (28 sticks) 131.00           138.86
11012          Cinch®  Shake Mix - Cafe Latte (15 servings) 173.00           183.38
11011          Cinch®  Shake Mix - Chocolate (15 servings) 173.00           183.38
11010          Cinch®  Shake Mix - Vanilla (15 servings) 173.00           183.38
   
DAILY CARE
11020            Herbal Blend®  Multi-Purpose Cream  (4 oz) 27.50               29.15
ITEM        DESCRIPTION CODE * RP             * RP
(no GST)   (incl. GST)
SKIN CARE - ENFUSELLE®
32537            Balancing Moisturizer  (59 ml) 83.75               88.78
50548            Enfuselle  Pump (1 Unit) 21.25               22.53
32540            Eye Treatment (14 ml) 52.50               55.65
32543            Hydrating  Cleansing Lotion (177 ml) 96.25             102.03
32544            Hydrating  Moisturizer  (48 g) 97.50             103.35
32505            Hydrating  Toner (177 ml) 78.75               83.48
32554            Purifying Cleansing Gel (177 ml) 88.75               94.08
32504            Purifying Toner  (177 ml) 78.75               83.48
00P156        Enfuselle® Basic  System Normal - Oily
32554, 32504, 32537, 32540
303.75           321.98
00P157        Enfuselle® Basic  System Normal - Dry
32543, 32505, 32544, 32540
325.00           344.50
   
SKIN CARE - NUTRIWHITE®
14583            Daily Defense Whitening Essence (30 ml) 231.00           244.86
14580            Gentle  Action Make-Up Remover (150 ml) 95.00             100.70
14581            Gentle  Deep  Foaming Cleanser (150 ml) 119.00           126.14
14585            Overnight  Renewal Whitening Cream  (48 g) 225.00           238.50
14582            Soothing Radiance Whitening Softener (150 ml) 138.00           146.28
14586            Spot  Whitening Treatment (10 ml) 150.00           159.00
14584            Ultimate Protection Whitening Lotion (50 ml) 200.00           212.00
00P216       NutriWhite™ Skin Care   System
14583, 14580, 14581, 14585,
14582, 14586,14584
1158.00         1227.48
ITEM        DESCRIPTION CODE * RP             * RP
(no GST)   (incl. GST)
HAIR CARE - PROSANTE®
31643             Lightweight  Conditioner (296 ml) 66.25               70.23
31697             Long Lasting  Finishing Spray  (237 ml) 58.75               62.28
31642             Nourishing Scalp Treatment (59 ml) 93.75               99.38
31691             Purifying Shampoo (237 ml) 62.50               66.25
31644             Replenishing Conditioner (237 ml) 67.50               71.55
31690             Revitalizing Shampoo (296 ml) 66.25               70.23
00P161        ProSante® Hair Care  System
31690, 31691, 31643, 31644, 3164
356.25          377.63





Tuesday, August 16, 2016

Set penjagaan muka yang selamat VS berbahaya

Ada juga beberapa orang bertanya mengenai kosmetik shaklee. Agaknya sebab diorang dah makan vitamin shaklee sebab tu nak cuba pula kosmetik atau set penjagaan kulit muka shaklee.
Pemilihan set penjagaan kulit muka penting bagi kaum perempuan ataupun lelaki sebab tersalah guna atau tersalah pilih lain jadinya.

 Terdapat lambakan jenama kosmetik sekarang,tengok sajalah FB,INSTAGRAM. Ada yang saya dengar barang sama tapi jenama berbeza disebabkan mudah nak buat OEM iaitu penjenamaan semula produk. Ini yang merisaukan kita nama produk berbeza tetapi sebenarnya ianya adalah produk yang sama. Kalau produk ok,tak mendatangkan masalah lain tak pe boleh digunakan,minta kita dijauhkan daripada tersalah beli produk yang memudaratkan.
pengedar shaklee johor,agen shaklee johor, shaklee kulit, kulit rosak, tanda kulit rosak, pencuci muka berbahaya,krim muka berbahaya, produk muka,


Intro je dah panjang berjela,belum lagi cerita mengenai penjagaan kulit shaklee. Haha...
Sebelum tu,bagi yang ada masalah kulit muka yang serius saya sarankan anda berjumpa dengan pakar kulit sebab diorang lebih arif. Kami ni hanya penjual produk shaklee dan tahu serba sedikit sahaja info daripada apa yang disampaikan oleh pakar nutrisi Shaklee.

Apa yang saya faham jika jerawat anda tidak putus-putus tumbuh boleh detox dahulu. Kemungkinan toksin banyak terkumpul dalan tubuh sebab tu guna apa produk pun tak jalan. Untuk detox boleh mesej saya secara personal.

Terdapat juga segelintir pengguna produk tertentu yang claim jerawat tak tumbuh langsung selepas beberapa hari guna produk tersebut. Berhati~hati ya sahabat sebab Dr Zubaidi ada buat satu post yang menyatakan bahawa tanda~tanda kulit muka iaitu epidermis rosak jerawat langsung tak tumbuh.

Set penjagaan Kulit shaklee ada dua. Satu Nutriwhite dan satu lagi Enfuselle. Saya nak perkenalkan mengenai Nutriwhite sebab excited terlebih bila menggunakan make up remover tu. Memang terbaik setakat ni walaupun saya sendiri tidak mengenakan make up.

Ni set Nutriwhite.

set kulit shaklee,shaklee johor,shaklee permas jaya,shaklee taman molek,shaklee johor jaya,shaklee pasir gudang, shaklee kulit cantik, shaklee jeragat,shaklee jerawat


Set Nutriwhite terdiri daripada;

1. Make up remover- menjadikan kulit licin,lembut dan berseri. Lembut,tidak berminyak.
2. Foaming cleanser-membersihkan dan menyegarkan kulit
3.Whitening softener-mengembalikan kulit pada ph yang seimbang,melembapkan dan mencerah kulit
4. Spot whitening treatment-memperbaiki kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
5. Whitening lotion-mencegah kerosakan kulit,menghilangkan radang kulit
6. Whitening essence-mencerah dan menegangkan kulit,mengurangkan tompok hitam
7. Overnight renewal whitening cream-memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit


Kecantikan sempurna diperoleh daripada semulajadi, disempurnakan dengan sains

PENGEDAR SHAKLEE JOHOR JAYA,PERMAS JAYA,JOHOR BAHRU,TAMAN MOLEK

Saya adalah pengedar sah shaklee semenjak 2013 dan sampai sekarang masih lagi aktif mengedar produk keluaran jenama Shaklee.

Kepada sesiapa yang ingin menjadi pengedar seperti saya boleh menghubungi saya puan Norin sama ada direct call, mesengger, whatsapp di talian 018-22-93-772. Dan jika tuan puan adalah seorang jejaka dan segan dengan saya boleh call jejaka ni nama dia mohamad azuan 018-787-9019.

Untuk pengetahuan semua, lokasi branch Shaklee Johor terletak di Taman molek dan berdekatan sangat dengan Panderosa. So sesiapa yang teringin nak ke Branch johor dan ingin menjadi pengedar sah shaklee boleh menghubungi kami.

Saya merupakan trusted seller dalam urusan jual beli produk shaklee. Segala keuntungan, komisen yang dikenakan adalah berdasarkan apa yang ditetapkan oleh Syarikat Shaklee. Pembelian melalui online bagi pengedar yang berjauhan daripada branch juga boleh dibuat. So sekiranya anda tinggal jauh daripada branch Shaklee anda hanya perlu membuat tempahan melalui online www.shaklee2u.com.my dan pihak Shaklee boleh membuat penghantaran ke alamat yang anda tetapkan.
 Berhati-hati membeli apa jua produk melalui online dan elakkan daripada scammer.


Monday, August 15, 2016

Persedian orang bujang sebelum berkahwin

Bukan mas kahwin,hantaran dan barang-barang tu saja. Persediaan mental adalah yang paling rumit bagi saya. Banyak perbezaan cara hidup orang bujang dengan yang dah berkahwin. Kalau dulu seorang sekarang berdua atau mungkin dah bertiga,berempat dan seterusnya. Antara perubahan yang kita kena hadapi antaranya adalah

1. Minat atau hobi

Jika dulu anda gemar bermain futsal atau roller blade atau lain-lain hobi anda kena fikirkan minat pasangan anda. Minat yang berbeza ada pro dan kontranya. Give and take dalam hal ini sangat penting. Dalam perkahwinan kita tidak boleh mementingkan diri sendiri. Sebelum hidup bersama mungkin kita ada hobi tersendiri dan begitu juga dengan si dia. Hobi pasangan kena juga kita paham ye.  Minat yang sama ada baik dan ada buruknya. Contoh anda berdua minat tengok bola kebaikannya anda boleh tengok bersama-sama. Keburukannya pula apabila salah seorang daripada anda  ingin menonton perlawanan bersama rakan sudah tentu anda rasa tersisih. Contoh sahaja ya.



2. Privacy

Pernah jumpa tak orang laki bini menggunakan password pada handphone masing~masing? Sebelum berkahwin privasi mungkin terjaga. Bak kata orang muda ~muda hal aku hal aku, hal kau hal kau. Bukan semua masalah kita share semasa bercintan cantun. Sebaliknya selepas berkahwin masalah pasangan sudah semestinya dikongsi sesama sendiri. Jadi sekiranya belum bersedia berkongsi semua masalah dan berkongsi harta benda,elok lah fikir-fikirkan dahulu.

3. Masa

Masa untuk diri sendiri,berhibur bersama kawan~kawan,masa dengan mak ayah adik beradik adalah tidak terhad Semasa zaman bujang,berbeza dengan masa apabila sudah berumahtangga. Perhatian sepenuhnya kepada suami dan mungkin anak~anak. Masa untuk diri sendiri mungkin juga tergugat apabila sudah hidup berumahtangga. Kalau dahulu masa untuk release tension ber shopping ,spa,tengok wayang sebaliknya akan tak ada masa untuk semua tu.

Semoga semua pasangan di dunia ni sentiasa berbahagia..........
Dan kepada yang masih single, sudah kah anda bersedia untuk berkongsi?

Multivitamin dan multimineral

Pelbagai jenama multivitamin di pasaran. Cuba tengok kat farmasi ke,watson,guardian. Sebenarnya semua pun bagus tapi pilihan ditangan anda dan ikut kesesuaian anda. Semua orang nak yang terbaik dan berkesan,so pemilihan jenama penting kalau mementingkan aspek 'terbaik'.

Apa yang menariknya dan berbezanya multivitamin dan multimineral shaklee ni? 

Sebelum tu ianya dipanggil Vitalea.

multivitamin shaklee, shaklee johor,shaklee johor jaya,shaklee permas jaya,shaklee taman molek, shaklee taman rinting,shaklee johor bahru


Kenapa Vitalea ni special sangaat? 

Ia merupakan multivitamin dan multimineral yang PERTAMA DICIPTA DI DUNIA.
Asalnya dikenali sebagai 'vitalize mineral' dan disingkatkan kepada 'Vita-min' dan perkataan vitamin yang disebut sekarang ni asalnya dari SHAKLEE.

Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya daripada cecair  kepada bentuk tablet dan dikenali sebagai VITA-LEA

Setiap tablet vitalea mengandungi:
-30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah-buahan
-12 vitamin
-7 mineral penting

Tablet vitalea ni disaluti dengan serbuk spirulina dan ia merupakan tablet multivitamin yang TERPANTAS  di dunia terlarut dalam air dan tubuh manusia.

Vitalea dipilih oleh center of science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTIVITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Manfaat UTAMA Vitalea

1. Pelengkap nutrisi  
Ramai dikalangan kita sekarang yang kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat pemakanan yang tidak seimbang terutamanya mereka yang mengamalkan diet sayuran sahaja atau dikenali sebagai vegetarian. Dengan pengambilan vitalea ia akan melengkapkan nutrisi yang sepatutnya diperlukan oleh badan.

2. Metabolisme
Vitalea sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan penuaan.
Orang yang nak awet muda je sangat minat dengan kenyataan ni.

3. Melindungi organ
Dengan pengambilan yang betul vitalea mampu melindungi fungsi hati, jantung dan buah pinggang.

4. Keupayaan sistem produktif/pembesaran
Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar

5. Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup,pertumbuhan sel baru,membantu proses tumbesaran, pertumbuhan rambut, otot,kulit,kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.

6. Penambahan tenaga segera
Vitalea merukan pemberi tenaga,kecergasan tubuh dan kekuatan mental sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam pembelajaran mahupun kerja seharian.

vitamin terbaik,shaklee johor,shaklee johor jaya, shaklee permas jaya, pengedar shaklee