Assalamualaikum..
Tuan2 dan puan2 yang nak pegi travel ke negara luar da bersiap sedia dari segi fizikal dan mental??

Yang nak pergi mengerjakan Haji atau umrah,dah pastikan kesihatan berada dalam keadaan optimum untuk beribadah di bumi arab yang terik?

Kenapa Kesihatan dan tubuh badan mesti dijaga semasa berada di Tanah Suci Mekah?
-Supaya kita boleh beramal ibadah dengan lebih masa kerana ini lah peluang yang kita tunggu-tunggu selama ni.  Macam mana nak beribadah dengan maksimum kalau masa tu la kita demam atau selesema atau sakit kepala.
-Tumpuan kita lebih fokus kerana badan kita tak menghadapi sebarang masalah
-Ibadah yang lebih sempurna kerana bila kita ada masalah kesihatan, ada beberapa perkara yang kita tak boleh buat ataupun kita terpaksa tangguhkan. So, dengan badan yang cergas,In Sha Allah kita dapat melakukan rukun haji atau umrah dengan baik..aminnn
-Kita tidak menyusahkan jemaah lain
-Malah kita dapat membantu jemaah lain yang dalam kesusahan dan kita dapat ekstra pahala

Banyak lagi sebab kenapa kita mesti menjaga kesihatan semasa berada di kota mekah..
Jadi untuk tujuan tu saya mencadangkan supplemen shaklee yang in sha Allah dapat membantu dan mengekalkan kesihatan kita.
Performance Drinks

Dengar nama pun dah tau untuk memastikan performance kita tidak terganggu.  Performance Drink untuk mencegah masalah pengdehidratan sepanjang berada di sana terutama waktu panas terik. Ianya juga baik demi memastikan jemaah haji ini sentiasa bertenaga sepanjang menunaikan ibadah.
 -PD mengandungi sejenis ramuan yang dipanggil opticarb yang boleh meningkatkan tenaga otot dan memelihara peredaran bendalir dalam tubuh kita
-dapat menggantikan kehilangan air dalam badan dengan cepat
-bertindak sebagai isotonik iaitu membekalkan elektrolit dalam tubuh
-mengurangkan rasa dahaga



 Nutriferon

 Bertindak sebagai panadol/aspirin akan tetapi formula yang semulajadi(bukan menggunakan bahan kimia bagai tu semua)
-Satu -satunya penggalak imun di dunia yang dicipta oleh syarikat shaklee
-Selamat untuk ibu menyusu
-tidak perlu diambil setiap hari (membazir kang)
-Ambil sepeket-2peket sehari apabila rasa nak demam atau memang dah demam/ tak sihat




 
Ostematrix

-supplemen kalsium dan magnesium
-Sesuai untuk mereka yang bekerja kuat, banyak berolahraga,banyak berjalan dan banyak melakukan aktiviti harian
-Kekurangan pengambilan kalsium mengakibatkan sakit kaki, kebas, kejang, sakit sendi, sakit belakang dan mudah letih

Ada beberapa lagi supplemen yang saya nak suggest untuk para bakal haji dan umrah.  Antaranya adalah B Complex yang dapat memberi tenaga kepada jemaah, Vita-Lea yang mencukupkan nutrien harian jemaah (multivitamin yang disertakan dengan formula iron),Vit C yang penting untuk mengurangkan jangkitan kuman/bakteria/virus sera menolong tubuh untuk rintang penyakit.

Sekian, tunggu untuk next entry saya. jumpa lagi.

Wallahualam..












 
0