Kanser,gout teruk,strok,kencing manis pakai insulin??? Part 2

Seperti yang dijanjikan saya akan kongsi 2 lagi VIVIX yang belum saya terangkan sebelum ini.3.Purple carrot

Atau bahasa Melayu nya Lobak ungu. Ianya adalah sumber terbaik vitamin A dan mengandungi phytokimia termasuklah karotenoid,phenolik,polyacetylene,isocoumarins dan sesquiterpenes. Ia juga mngandungi antioksidan yang mustajab iaitu anthocianins. Anthocianins adalah bahan yang membentuk warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dan sayuran. Ia adalah antioksidan yang terdapat di dalam lobak yang berwarna ungu-kuning dan ungu-oren,dan lobak ungu kuning mengandungi kapasiti antioksidan yang tertinggi,diikuti oleh lobak ungu oren. Asid klorogenikadalah antioksidan yang banyak di dalam semua jenis lobak. Ia dipercayai bertanggungjawab mengurangkan diabetes yang dikaitkan dengan pengambilan kopi. Sejak kebelakangan ini, kajian telah menunjukkan anthocianin mempamerkan banyak aktiviti biologi termasuklah antioksidan, anti radang,anti mikrob, dan anti carcinogen. Tambahan pula ia juga mempamerkan kesan pada salur darah,platlet dan lipoprotin yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.


4.Elderberry( Sambucus Niagra)

Satu daripada manfaat Elderberry adalah keberkesanannya dalam mengubati simptom flu terutama sekali influenza B. Berry mengandungi flavonoids yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat,dengan demikian mengukuhkan sistem imun melawan virus dan bakteria. Pada masa yang sama ia juga kaya dengan sebatian anthocianin yang memberi kesan anti radang. Ia juga mengurangkan simptom seperti sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selesama atau influenza.
Ia tidak hanya kaya dengan antioksidan tetapi juga Vitamin A, B dan C dan nutrien lain seperti asid amino,karotenoid,tannin dan rutin. Selain menguatkan sistem imun, elderberry juga berkesan terhadap keadaan seperti flu,jangkitan yeast,asma,batuk, sesak hidung dan dada, dan diebetes. Ia juga dapat merendahkan tahap kolesterol dan juga mengahalang oksidasi kolesterol LDL. Oksidasi LDL dianggap sebagai salah satu penyebab penting penyakit kardiovaskular. Kesimpulannya, Elderberry dapat memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok, dan serangan sakit jantung. Ia juga berkesan dalam pengurangan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

Jadi, bayangkanlah gabungan mantap ke empat-empat tumbuhan ini.

Untuk mengetahui lebih lanjut sila hubungi penulis sendiri. Anda juga boleh membuat pembelian terus melalui link di bawah ini.

BELI DI SINI


0