Cara kecilkan perut dan paha secara semulajadi

Perut dan paha merupakan masalah bagi ibu-ibu atau wanita tidak kira disebabkan perubahan hormon, tabiat pemakanan atau apa sebab sekali pun.

Kali ni saya nak share macam mana nak kecilkan dua part ni secara semulajadi.

1. Pengambilan makanan yang ada berlemak baik

Walaupun kita berdiet untuk mengurangkan lemak pada tubuh tapi itu tidak bermakna kita tidak boleh mengambil makanan berlemak. Pengambilan makanan berlemak baik seperti minyak zaitun dapat membantu keseimbangan tubuh dan ia membantu mengecilkan perut.

2. Pengambilan makanan berserat

Kebanyakan sebab perut menjadi buncit adalah disebabkan pengambilan serat yang kurang. Dengan mengamalkan makanan berserat tinggi sistem percernaan kita menjadi lancar dan perut menjadi ramping. Sumber serat yang baik adalah seperti protein, telur, nasi, sayur-sayuran dan buah-buahan dan daging tanpa lemak.

3.Minum air suam

Pengambilan air suam sekurang-kurangnya 8 gelas sehari akan meneutralkan 'racun' dalam tubuh. Minum air secukupnya adalah diet yang bagus mengecilkan paha dan perut paling ringkas dan mudah. Pengambilan air suam secara teratur akan melancarkan sistem pencernaan

4. Senaman teratur

Senaman adalah cara terbaik untuk mengecilkan perut buncit lelaki jika dilakukan secara teratur dan konsisten. Senaman yang paling popular adalah bangkit tubi. Bukan khusus untuk lelaki sahaja, wanita pun harus mencubanya. Ini kerana lemak di bahagian perut dan paha akan terbakar secara semulajadi dengan penggunaan tenaga. Waktu yang paling bagus adalah ketika bangun tidur kerana makanan yang dimakan sebelum tidur akan ditukar kepada tenaga dan bukannya LEMAK.

Anda juga mungin meminati produk shaklee yang tinggi serat ataupun protei yang bagus untuk program diet anda

1.
Selain terkenal untuk kulit yang cantik, ia juga sangat sesuai untuk mereka yang berdiet.
Glisemik yang rendah
Sumber protein NON GMO yang terbaik

2. 

Sebarang pertanyaan sila hubungi saya0