Jerawat dan Penawarnya

Jerawat dan Penawarnya

Memiliki jerawat menyebabkan kita rasa segan berhadapan dengan sesiapa sahaja. Mengawalnya pula bukan senang disebabkan pelbagai faktor yang kita hadapi. Secara tradisional ada yang memakai bedak sejuk setebal seinci untuk menghilangkannya. Ada juga yang memecahkan jerawat dan kemudian meletakkan limau nipis. Pedihnya bukan kepalang lagi. Sebab saya sendiri pernah mengamalkan kaedah-kaedah tersebut untuk menghilangkan jerawat ni.

Apa yang saya boleh cadangkan adalah carilah vitamin C dan Vitamin E, in sha Allah akan jadi ok jerawat tu. Memanglah tak mengambil masa dalam sehari dua,nama pun vitamin. Bukannya dadah ke apa. Selain itu boleh la juga menggunakan pencuci muka yang bersesuaian dengan kulit masing-masing. Biasanya yang selalu memiliki jerawat ni adalah jenis kulit berminyak dan kombinasi. Apatah lagi mereka yang selalu melakukan aktiviti luar,lagi lah berisiko dengan jerawat ni.

Selain daripada itu penggunaan pelembap juga penting agar kulit tidak menjadi radang dan kemerah-merahan selalu. Jangan sesekali memicit jerawat tersebut kerana biasanya ia akan meninggalkan kesan parut. Kan tak lawa bila ada parut kat muka.

Apa yang saya cadangkan adalah Vitamin Shaklee adalah yang terbaik setakat ini. Sudah bermacam-macam saya cuba untuk hilangkan jerawat ni,sejak zaman sekolah lagi. Memang lah faktor hormon tak boleh nak dielakkan lagi tapi takkan tak ada cara nak mengawalnya. 

Apa yang saya amalkan?

1. Vitamin E
Ia berfungsi sebagai antioksidan dan melindungi kulit daripada radikal bebas

2. Vitamin C
Ia bertujuan mempertingkatkan sistem imun dan membantu menyekat pembentukan bakteria yang menyebabkan jerawat

3. ESP
Ia membantu mempertingkatkan pemulihan luka dan mengurangkan parut yang ada kat muka dan kulit

Sebenarnya, kalau nak set lengkap lagi SUPER DUPER BERKESAN

Set lengkap yang saya maksudkan adalah dengan mengambil lagi vitamin seperti:

1.Zink 
Sebab ia boleh membantu mempertingkatkan sistem imun dan mengurangkan imflamasi

2.Garlic
Pernah dengar tak orang nak hilangkan jerawat tempek bawang putih yang dah ditumbuk halus?
Sebab ia merupakan antibiotik semulajadi. Apa yang bezanya bawang putih shaklee dengan yang biasa kita beli tu adalah Shaklee punya mempunyai kandungan allisin yang tinggi dimana fungsi antibiotik tu adalah daripada allisin.


3. B Compleks
Ia adalah tablet anti stress dan memberi tenaga. Kekadang jerawat disebabkan oleh stress juga. So, cara senang kita kawal stress tu dengan memakan b compleks


Pencuci muka yang super natural dan kawan baik kulit


Nama nya adalah Enfuselle. Sangat terbaik dan ia mempunyai dua pilihan untuk anda. Sama ada kulit anda jenis normal-oily atau pun jenis Normal-Dry. Haraga untuk set lengkap setiap satu adalah dalam julat rm300-rm350 sahaja.



Memang sangat rugi pada mereka yang membiarkan kulit mereka sentiasa ada jerawat ni.

 

Hubungi saya sekarang!!




0