Kembali bertenaga selepas bersalin

Pengalaman selepas bersalin sangat meletihkan pada sesetengah wanita yang baru pertama kali mengalaminya. Kali ni saya nak berkongsi produk yang boleh membantu kita semasa berpantang. Dahi bertampal dengan pilis? berbekung? ape lagi? banyak yang kita kena ikut kalau tak nanti bidan atau orang yang menjaga kita mesti bising. Layanan pun mesti macam tuan puteri kan.



SET BERPANTANG SHAKLEE NI SANGAT FEMES KAN. Saya sendiri pun menggunakannya semasa berpantang melahirkan puteri sulung Nur Aisy Afina. Memang best sebab susu badan banyak, luka jahitan pun cepat sembuh. Dan bermula situlah saya mula join shaklee ni,untuk guna sendiri.
Siapa yang tak nak berpantang macam princess kan.

Berdasarkan pembacaan saya dalam berblog walking ni, baru lah saya tahu kenapa set berpantang shaklee ni berkesan dan memang betul apa yang  diperkatakan oleh distributor2 ni.


ESP
Ni adalah produk kegemaran saya. Sebab kulit jadi bersih dan bertenaga sepanjang berpantang. Apa itu Esp? ia adalah soya. Soya? kenape? takut makan soya? Ni soya non GMO punye la. tidak termodified dan tiada kesan sampingan pun.Rasa nya pun sedap, biasanya saya campur dengan milo suam. Cuba lah, boleh kurus jugak tau.

ZINK
Ni bukan zink atap tu tau, ni zink mineral yang diperlukan oleh badan kita. Ikan haruan mengandungi zink yang tinggi, sebab itu la orang-orang tua selalu suruh kita amalkan makan ikan haruan selepas bersalin. Saya tak danggup lahakan ikan harusn, memang tekak ni tak boleh masuk. Zink berfungsi mempercepatkan penyembuhan luka dalaman dan luaran. Ia juga membantu menyeledaikan madalah rambut gugur.

VITALEA
Multivitamin dan multimineral yang bagus diamalkan sepanjang masa samada sebelum mengandung, semasa mengandung mahupun selepas bersalin. Ia dilengkapi dengan iron formula yang penting dalam pembentukam sel darah merah. Ia juga memberi tenaga sepanjang hari.

B COMPLEX
Vitamin B lengkap yang mengandungi asid folik. Vitamin ni adalah energy booster yang penting untuk wanita kerana kita banyak kehilangan tenaga semasa bersalin. Ia juga membantu mengurangkan stress dan menambahkan selera makan. Kenapa saya cakap ia adalah vitamin b lengkap? sebab ia mengandungi semua jenis vitamin yang diperlukan oleh tubuh manusia iaitu B1, B2, B3, B5, B6,B12, asid folik dan biotin. Ia juga membantu mengelakkan anemia.
Eanita mengandung pun sangat digalakkan mengambil b complex sebab ia penting untuk perkembangan bayi kerana adanya asid folik.

VITAMIN C
Shaklee menghasilkan vitamin C yang dilepaskan secara perlahan ke dalam tubuh dan sebab itu ia lebih berkesan berbanding vitamin c yang lain berada di pasaran. Vitamin C memperbaiki simptom pendarahan seperti gusi berdarah, pemulihan kecederaan yang teruk, kulit kering dan sebagainya. Ia juga memperbaiki imsomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan. Kebiasaannya ibu yang baru lepas bersalin akan resah kerana belum terbuasa dengan keadaan ada anak kecil yang sentiasa perlukan perhatian. Ia juga boleh mencantikkan kulit  dengan menjadikannya lebih cerah.

ALFALFA
Tumbuhan serba guna yang banyak digunakan untuk melancarkan peredaran darah. Ramai juga yang mengambilnya sebagai milk booster. Wanita selepas bersalin memang kena lancar peredaran darah untuk mengeluarkan darah yang belum habis keluar atau orang panggil darah kotor. Meati berketul-ketul keluar selepas makan alfalfa.

Ini antara produk yang biasa diminati ramsi untuk kes berpantang. Cara makan dan aturannya adalah mudah dan ikut kesesuaian sendiri. Selamat mencuba...

Untuk pertanyaan lanjut sila terus hubungi saya
HP: 0182293773 call/ whatsapp/sms
FB: agie agusto
BLOG: agieagusto.com









ZINK
0