Migrain dan sakit kepala

Sakit kepala memang dah sinonim dengan hidup saya. Mana taknya, pantang salah minum atau penat sangat, kepala akan rasa sakit, berdenyut-denyut, biji mata rasa macam nak terkeluar. Pernah anda rasa macam ni?

Orang cakap itu adalah migrain, so,saya ada migrain la ni? Tetapi saya bukan selalu kena, cuma bila main minum suka hati kat kedai mamak tu tak pun main futsal tak ingat dunia, haaahh time tu siap lah. Pernah sekali tu saya main futsal kat Danga Bay tu ( sapa pernah pergi tempat tu? angkat tangan!) sampai saya nampak bola dah jadi dua biji dah. End up, saya minta keluar tukar orang. Tak tahan sangat sakit kepala. Spoil kan? Memang migrain ni men'spoilkan' mood anda.

Bayangkan tengah ngeteh ngan membe-membe kat mamak Habib Seri Alam tu tetiba je la migrain datang. Dulu saya tak tahu saya ni ada migrain, tapi semenjak umur meningkat ni, selalu sangat migrain datang. Tanda-tandanya bila saya minum nescafe, in sha Allah sakit kepala datang.

Itu cerita tahun masa saya kat UTM dan semasa bekerja lagi. Sekarang im free from migrain. Alhamdulillah. Thanks Allah.

Apa yang saya amalkan adalah dengan mengambil suplemen shaklee. Maklumlah dah jadi Distributor takkanlah diri sendiri tak sihat. Sibuk nak bantu orang lain diri sendiri kena sihat juga.

Apa yang saya ambil adalah B complex, ostematrix dan vitalea.
Cara makan sila tanya pengedar anda. Kalau nak beli dengan saya sila hubungi je, any time sebab saya memang online je.

HP: 0182293772
FB: agie agusto
BLOG: agieagusto.com


0