Muslihat Telur terhadap kander payudara

Muslihat Telur terhadap kander payudara

Bukan hanya dalam malaysia tapi popularnya alin telur sampai ke negara jiran kita mengenai alin telur yang diwar-warkan oleh segelintir dapat menyembuhkan kanser payudarah. Ada segelintir wanita yang lebih mempercayai bomoh alin telur berbanding rawatan moden. Anda macam mana?Rawatan alin telur itu macam mana?

Ilmu alin telur adalah ilmu rawatan penyakit ke telur ayam dengan caramengalinkan telur ke tempat yang disyaki ada penyakit pada tubuh. Tidak kira penyakit zahir atau batin bergantung kepada niat.  Apa yang saya tahu, sebelum proses mengalin dilakukan telur tersebut akan didoakan /baca sesuatu doa/zikir agar mempunyai daya penawar dan selepas itu barulah dialinkan. Telur yang digunakan pula bergantung kepada pengamal alin tu, ada yang memberi syarat telur kampung sahaja ada yang tak kisah yang penting telur ayam. 

Wanita yang mengalami kanser payudarah akan dialinkan telur pada bahagian yang berketul. Kalau pengamal perubatan ni perempuan mungkin tidak kisah untuk mencuba tapi kalau lelaki mestilah menimbulkan syak yang tak elok. Satu lagi yang kita kena fikirkan adalah bacaan yang diamalkan oleh pengamal ilmu alin telur ini. Kalau betul ayat al quran dan doa-doa yang tidak melanggar syariat tak pa tapi kalau sebaliknya,macam mana?

Sebagai umat islam kita kena kaji betul-betul apa-apa rawatan takut mengundang syirik atau menggunakan perantaraan jin atau apa sahaja yang ditegah oleh agama.

Memang diakui, terdapat rawatan altenatif yang boleh dilakukan oleh pesakit kanser seperti kanser payudara. Contohnya perubatan shifa,penggunaan daun/akar-akar kayu dn sebagainya.

Geng sihat singapura(GSSG) melalui facebook mendedahkan seorang ibu berusia 5 tahun yang mengalami benjolan sebesar satu sentimeter di dada kiri. Doktor mengesahkan benjolan itu adalah barah tahap pertama yang boleh diubati dengan pembedahan, kemoterapi dan radioterapi. Beliau menjalankan rawatan tradisional iaitu alin telur untuk memindahkan penyakit itu ke telur. Memang ada terdapat darah, paku,pisau cukur dalam telur itu apabila dipecahkan. Dan dikatakan benjolan itu hilang. Akan tetapi dua tahun selepas itu barah payudara beliau sudah di tahap yang terakhir dan sudah merebak. Apabila sudah ke tahap macam tu sudah tidak banyak yang doktor boleh lakukan.


Maklumat lanjut mengenai alin telur:

http://beritaharian.sg/setempat/nasihat-doktor-berhati-hati-rawatan-alin-telur


Apa yang saya boleh cadangkan, cuba herba-herba yang tinggi antioksidaan. Shaklee mengeluarkan satu tonik ajaib yang diberi nama VIVIX.Untuk info lebih lanjut sila hubungi saya:0