Pencuci pinggan mangkuk faveret saya

Bermacam-macam jenama saya guna pencuci pinggan mangkuk. Maklum la, saya nak yang murah, banyak buih, senang hilangkan minyak dan senang nak dibilas. Glo,axion,win-win, macam-macam lagi la semuanya ok bagi saya,langsung tak sensitif pun cuma perbezaan antara satu sama lain adalah kuantiti yang digunakan dan kepekatannya. Ada yang pekat tapi kurang kesannya terhadap minyak, ada yang cair kurang berbuih pulak, ada yang berkesan menghilangkan minyak, dan pekat tapi susahnya nak bilas. Takut nanti masuk kuah dalam mangkuk berbuih pulak,jadinya ambil masa yang lama lah saya nak membilas pinggan mangkuk tu. Naik kecut tangan dibuatnya.



Pernah tak anda terfikir apa yang terkandung dalam pencuci pinggan mangkuk kita? Ada beberapa kandungan bahan kimia yang selalu membuatkan sesetengah kulit orang menjadi gatal, kekeringan dan mengelupas. Pernah tak anda mengalami keadaan ni lepas tu anda terus tukar sabun ataupun anda memakai hand glove je?

Sehinggalah awal tahun 2014, kalau tak silap bulan april saya mengenali dish wash concentrate. Betul-betul saya puas hati, pekat, hilangkan minyak dengan berkesan, buih banyak, pastu tak perlu guna banyak. Memang berbaloi la, lagi pun lembut pada tangan. Baunya pun da cukup lembut.

Ada bebarapa kali juga saya buat sabun mandian pada Aisy afina. Hehehe..Kebetulan sabun baby Aisy habis, saya dengan konfiden nya guna dish wash concentrate. Alhamdulillah, dah macam sabun baby pun ada lah sabun shaklee ni.

Gambar nak upload henpon ni pulak problem. Tak ape, saya akan upload post untuk esok mengenai sabun yang saya cakap tu.

Ok, jumpa lagi


Nak tahu lebih lanjut hubungi saya

hp: 0182293772
Fb: agie agusto
Blog: agieagusto.com
0