Penyebab tumit kaki pecah

Masalah tumit kaki agak memalukan dan mengundang kepada ketidakselesaan dan sampai satu tahap ia menyakitkan kerana rekahan yang semakin teruk. Ada bermacam sebab kenapa tumit kaki pecah dan sebab tu kita kena tahu untuk menyelesaikannya.Antara sebab yang anda patut beri perhatian adalah penggunaan floor cleaner. Bermacam-macam jenis yang ada dipasaran sama ada yang perlu dibilas ataupun sebaliknya. Ada sesetengah detergen yang menyebabkan tapak kaki menjadi kering dan akhirnya merekah jika tidak dibilas dengan betul. Anda pernah alami tak selepas mop lantai tapak kaki akan terasa kering dan kadang- kadang menjadi gatal? Terserah pada diri masing-masing samada terus menggunakan detergen yang sama ataupun terus menukar kepada jenama lain.Penggunaan sabun mandi yang kuat juga boleh menyebabkan kekeringan pada kulit. Kadang- kadang ada sesetengah sabun yang akan terus menunjukkan hasil yang mengeringkan kulit. Dettol memang bagus tetapi ada sesetengah orang yang alah ataupun tidak sesuai menggunakannya kerana kekuatan nya membersihkan minyak dan kotoran pada badan agak tinggi.


Selain daripada itu, tabiat merendam kaki dengan air panas juga menyumbang kepada kekeringan dan tapak kaki merekah. Ini kerana kaki manisia mempunyai satu lapisan yang memerangkap air. Kulit yang normal memerangkap air dengan betul dan akan berasa dalam keadaan lembap sentiasa. dengan merendam air panas @ suam lapisan kulit boleh menjadi rosak dan akan mengakibatkan kulit menjadi kering dan keras seterusnya merekah. Dengan mengamalkan mandi Air suam juga akan menyebabkan air yang terperangkap di lapisan kulit tadi akan tersejat dengan cepat dan menyebabkan kekeringan.


Selain daripada itu, kurang minum air juga boleh menyebabkan kulit kering dan bersisik. Semakin banyak aktiviti fizikal yang kita lakukan semakin banyaklah air yang perlu kuta minum untuk menggantikan air yang hilang dalam badan.

Ada beberapa Produk  shaklee yang sangat sesuai dengan masalah tumit merekah dan masalah kulit kering yang anda tengah alami.

1. Herbal blend
-Berupa krim yang melegakan dan melembutkan kulit yang kasar dan pecah pada lutut, siku serta tumit kaki
-Diperbuat daripada ekstrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut, yarrow dan rosemary.
-Nyaman, bermentol dan tidak melekit
2. Performance drinks (minuman hidrasi tulen)
-Membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk mencegah penghidratan
-OptiCarb pilihan eksklusif untuk tenaga yang berpanjangan
-Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar
- Etlit olimpik, Eli Bremer menggunakannya semenjak sekolah menengah3.ESP

-Terkenal dengan membina sel baru termasuk sel kulit dan membaikpulih sel yang rosak

4.BASIC H


 Pencuci serba guna yang hot dalam shaklee.

BERKESAN

- berkesan menanggalkan kotoran berminyak
-Kepekatan berganda 16 auns boleh cairkan 48 gelen air 
-Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H dimana hanya separuh diperlukan  untuk muatan yang sama 

SELAMAT

-Tidak bertoksik
-tanpa gas beracun
-tanpa bahan kimia
-tanpa bahan pewangi
-lembut pada tangan
-PH seimbang
-Tanpa klorin

MESRA ALAM

-Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
-biorosot
-tanpa fosfat
-bungkusan yang boleh kitar semula
-tanpa bahan pewarna
-selamat untuk sistem septik dan pembentungan
                    

Terdapat produk shaklee yang lain dapat menghaluskan kulit yang kasar seperti Collagen powder, Mealshake, vitamin c dan vitamin E.

Keberkesanan produk adalah bergantung kepada masalah yang dialami dan ketepatan produk yang digunakan.

Untuk pertanyaan lanjut sila hubungi saya
0