Vitamin kanser-updated

Kanser disebabkan oleh kerosakan dan mutasi sel yang terjadi pada tubuh. Semua orang ada risiko untuk mengalami kanser. Vitamin atau nutrisi memang sangat membantu pesakit kanser untuk memastikan sel-sel badan mendapat nutrien yang cukup dan mendapat perlindungan agar tidak terus menerus dirosakkan oleh pencemaran atau radikal bebas yang sedia ada.

Malangnya ramai yang berputus asa dan hanya mengharapkan kemoterapi dan radiologi tanpa berusaha untuk membantu badan kita supaya mendapat tenaga agar berupaya melawan kanser. Pesakit kanser bukan hanya memerlukan kekuatan hati, minda tapi fizikal juga penting. Apalah kiranya mental kuat untuk melawan sekiranya fizikal tidak bertenaga?

Beberapa vitamin yang saya listkan ini merupakan antara vitamin yang sangat diperlukan oleh badan bagi membantu anda atau sesiapa sahaja yang ingin bebas kanser dan yang tengah mengalaminya.

Vivix

Ini adalah nutrisi yang paling popular setakat ni kerana antioksidannya yang sangat tinggi. Pesakit kanser sangat-sangat digalakkan mengambil antioksidan untuk melindungi sel daripada terus menerus dirosakkan oleh sel kanser. Kandungan Vivix berperanan mengimpak 4 mekanisme utama penuaan sellular.


Nutriferon

Ia merupakan vitamin yang mampu meningkatkan sistem imun. apabila imun tinggi, sel kanser akan susah nak menyerang badanGarlic

Merupakan antibiotik semulajadi dan boleh mengecilkan saiz tumor serta penting untuk sistem imun


B complex

Ia penting dalam multiplikasi sel yang normal serta memberi tenaga kepada tubuhSebarang pertanyaan sila hubungi saya:0