Berat badan cermin kesihatan anda

Ramai yang beranggapan nak kurus semata-mata nak kelihatan cantik dan menawan. Itu sama sekali tidak betul, berat badan yang anda alami sekarang adalah melambangkan tahap kesihatan anda di mana.
105kg dengan ketinggian 160cm anda tu, sesuaikah? 80 kg dengan ketinggian 148cm,ada yang dah berpuas hati dengan berat badan IDEAL SANGAT tu.


Memang tidak dinafikan kita kena bersyukur dengan apa yang kita ada tetapi mana-mana kelemahan yang kita ada tu kena lah juga diperbaiki. Saya bagi contoh muka berjerawatr penuh satu muka,syukur tetap syukur sebab dikurniakan kesihatan badan tetapi perlu tak kita cari jalan nak bagi bersih jerawat kat muka tu?

Saya sangat suka bila orang yang berbadan besar ni melakukan senaman atau aktiviti yang boleh membakar lemak mereka. Sebagai contoh, nak beli makanan untuk lunch berjalan kaki, tak perlu guna motor, nak gi seberang jalan je pun. Kat situ anda dah membuang lemak anda dan menjimatkan kos minyak anda. Tetapi, kebanyakan yang berbadan besar ni agak malas untuk bergerak, ini yang jadi masalah ni. Sebab itu lemak yang tak perlu kat badan makin bertambah-tambah. Yang lebih menakutkan tu kplesterol dah mula naik dalam badan. Dan bila kolesterol ni dah naik, penyakit berbahaya lain pun mula la nak berjinak-jinak lekat kat badan. Apa penyakit berbahaya yang disebabkan kolesterol? Jantung, darah tinggi, kencing manis dan bermacam-macam lagi saya sebut yang paling popular kat Malaysia ni je.

Apa yang paling tak best dengan orang yang berbadan besar ni adalah akan cepat naik angin. Anda pernah jumpa orang sedemikian? Semuanya ada kaitan dengan tahap kolesterol dan menyebabkan darah tinggi dan seterusnya jadi nak marah je keje.

Apa yang saya cadangkan, kawal pemakanan anda dan bersenamlah dengan konsisten mengikut kemampuan. Jangan terpedaya dengan produk kurus yang mengiklankan anda tidak perlu bersenam dan mengawal habit makan anda. Jauhi program diet yang menhilangkan otot kerana otot adalah ukuran tahap metabolisme anda. Jika otot hilang, metabolisme badan akan turun dan sekaligus mempercepatkan kenaikan berat badan anda jika makan seperti kebiasaan ia akan menjadi diet yo-yo.

Amalkan pemakanan protein, serat dan buah-buahan. Ini adalah makanan sebenar orang yang berdiet.

Mungkin anda juga meminati:

1. Cinch Shake Mix - padat dengan protein dan serat yang menyebabkan anda rasa kenyang. Ia membantu anda mengekalkan otot dan membakar lemak berlebihan dalam badan. Cara makan sila hubungi saya kat +0182293772.

2. Cinch Tea mix- Tea yang kaya dengan antioksidan dan menambah tenaga anda. Ianya mempunyai rasa yang enak dan boleh dibancuh sama ada sejuk atau panas.

3. Omegaguard- Kapsul minyak ikan yang asli,tinggi asid lemak omega-3 dan berupaya membakar lemak berlebihan dengan pantas. Kebetulan bulan Nov 2014 ni ada promosi beli 6 free 1 dan beli 2 dapat diskaun 5%.

4. Alfalfa- Memang dah terkenal pokok alfalfa ni dengan membantu peredaran darah dan membantu tubuh detox dengan lebih efektif. 

5. Dtx complex- Untuk mereka yang dah cuba bermacam produk kesihatan yang betul tetapi MASIH TAK KURUS-KURUS LAGI, sangat diperlukan untuk detoks hati yang berlemak. Anda akan rasa kelainannya. Cuba Dtx complex ni hari ni dan mulakan program diet anda yang betul tu.

Semoga artikel ini berguna untuk anda!!


Hubungi sata jika ada sebarang minat untuk bertanyakan produk




0