Buang rahim punca hubungan retak

Berkongsi cerita mengenai buang rahim ni kena lah open minded kan. Cerita bukan berdasarkan pengalaman saya tetapi sejarah seseorang yang agak kesian bagi saya. Saya namakannya Puan Ani sahaja. Puan Ani merupakan seorang yang bekerjaya dan berpangkat besar dalam sebuah syarikat dan suaminya bekerja sebagai officer biasa sahaja. Lebih kurang 20 tahun melayari bahtera bersama akhirnya kebahagian mereka berakhir hanya kerana selepas membuang rahim.

Sebagai seorang isteri dan seorang ibu kepada anak-anak, saya sangat sedih dengan apa yang menimpa Puan Ani. 20 tahun tau mereka dah bersama dan mempunyai anak seramai 4 orang kalau saya tak silap dan semua dah besar panjang dah pun. Yang si suami dah menggunakan kereta mewah hasil pemberian si isteri yang tak menyangkah boleh terkena fibroid dan menyebabkannya membuang rahim.

Alasan si suami menceraikan isterinya yang dah banyak berjasa itu? Sebab hubungan kelamin dah tak se'best' sebelum ini dan dah jumpa awek indon yang berumur 17 tahun.

Sayu hati tengok Puan Ani diperlakukan sebegitu rupa. Tetapi, anak-anak menjadi tunjang kekuatan baginya dan life must go on sebab dia ada anak-anak untuk diperjuangkan menjadi bakal-bakal pemimpin. Kekuatan Puan Ani agak luar biasa.

Fibroid memang berbahaya.
#GLA- Complex bagus diamalkan untuk para wanita yang dah nak menopaus ataupun dah menopaus, menstabilkan hormon, menstabilkan kitaran haid
#Vivix-Antioksidant elak cyst dan fibroid



0