Kesan Vitamin C terhadap kehidupanku

Kesan vitamin C terhadap kehidupanku

Sejak dari sekolah menengah lagi saya memang makan vitamin C ni secara free lagi masa tu. Sekolah kitorang memang menyediakan vitamin C bila tiba hari peperiksaan besar seperti PMR ataupun SPM. Masa tu saya tak cakap banyak, telan je sebab cikgu cakap vitamin tu untuk bagi kita sihat je,so masa peperiksaan tak ada yang jatuh sakit.

Dah besar panjang ni baru tahu vitamin C itu apa. Rupanya membantu meningkatkan kecekapan sistem imun. Patut lah jarang sakit masa sekolah menengah tu. Walaupun bukan sepanjang tahun mengambil pil vitamin C tetapi badan rasa sihat je. Berbeza betul dengan yang tak ambil, pantang kena embun sikit,kena denda berembun dah esoknya demam. haha..pengalaman...

Sekarang ni saya dah tahu vitamin C yang terbaik untuk saya dan keluarga, iaitu yang jenis sustained release ni. Melepaskan vitamin C ke dalam badan secara berkala dan ia lebih mudah diserap oleh badan. Ia juga lebih efektif dibandingkan dengan pil vitamin C yang lain. Nak tahu Pil Vitamin saya?

Ni lah dia Vitamin C saya,banyak tau. Ada 180biji. Memang berbaloi l tahan 3-6 bulan

Apa yang bestnya?


# Muka jadi licin satu hal. Dulu parut jerawat banyak sebab tangan gatal nak kopek jerawat yang dah kering

#Dah jarang kena selesama lagi. Alhamdulillah, alahan pun dah tak da lagi. Suami saya lagi best, resdung dah hilang dengan mengamalkan Vit C saya ni bersama Alfalfa.


#Kadang-kadang saya buat Mask Vit C ni. Dulu masa matrix selalu buat mask guna lemon. Sekarang tak payah semua tu,guna pil ni je senang disediakan dan banyak pula tu.


Minat nak guna Vitamin C macam saya ni? 

Senang je, cantact saya. Details ada kat bawah tu...




0