Nak kulit yang sihat harus ada zat yang betul

Masalah kulit boleh menyerang sesiapa sahaja tidak kira jantina. Sebelum kulit bermasalah elok la kita jaga sebelum ia merajuk dan ambil masa untuk pulih. Antara masalah kulit yang popular di malaysia ni adalah jerawat, jeragat, panau, kudis,dan macam-macam lagi la. Tapi banyak-banyak ni wanita sangat bencikan jeragat dan jerawat.

Double J ni memang sangat digeruni oleh para wanita termasuklah yang tengah mengandung. Ada yang bertanya samada set kulit shaklee ni boleh dimakan ketika mengandung. Memang la boleh ia bukan sahaja untuk kulit tapi ia adalah sumber protein dan zat-zat lain yang diperlukan oleh ibu dan si baby juga.

Set kulit Shaklee yang asas terdiri daripada:

1.ESP


-Sesuai di ambil oleh semua golongan tidak kira perempuan lelaki
-Sumber protein
-Bagus untuk pesakit diabetes sebab ianya low glisemik
-Memperbaiki tisu,menghasilkan tisu yang sihat
-Sangat baik untuk kulit

2. Vitamin C

Ramai yang dah tahu kebaikan vitamin C untuk sistem imun dan kecantikan kulit. Dan sekarang ni memang banyak perkhidmatan men 'inject' vitamin C terus kepada kulit. Vitamin C shaklee berbeza dengan pil vitamin C yang lain kerana ianya adalah jenis "sustained Release" iaitu Vitamin C akan dilepaskan ke dalam badan secara berkala. Oleh itu, keberkesannanya adalah jauh lebih baik berbanding jenama lain. Bagi mereka yang mempunyai jeraway Vitamin C adalah salah satu supplemen yang patut anda cuba.

3. Vitamin E
Vitamin E terkenal dengan sifat antioksidan yang tinggi dan dapat membebaskan anda daripada jeragat dan bekas parut luka dan jerawat. Cuba tengok Masker muka yang ada di pasaran kebanyakan bahan utama adalah VItamin E. Dengan Vitamin E Shaklee anda bukan sahaja mendapat manfaat daripada dalaman tetapi anda juga boleh menggunakannya sebagai masker muka. Ia dapat melicinkan kulit dan menjadikannya glow melow.

Jika nak lengkap, set kulit Vitamin B Kompleks dan Vivix harus ditambahkan ke dalam diet harian. Vivix memang terkenal sangat dengan antioksidan yang powerful. Kris dayanti yang lawa tu pun makan VIVIX.  B compleks adalah vitamin asas untuk semua orang termasuk kanak-kanak. Ianya diperlukan oleh tubuh untuk membantu metabolisme badan dan memberi tenaga kepada tubuh.

Selamat mencuba...

Jika berminat sila hubungi saya ye..



0