Selamat kah air paip anda???

Mestilah selamat sebab syarikat air dah menjalankan tugas dengan baik. Akan tetapi paip yang menyalurkan air daripada tangki takungan ke rumah kita macam mana keadaannya? Soalan ke 2 adalah bagaimana keadaan tangki takungan yang menyalurkan air ke perumahan kita? Jika ke dua-dua soalan ini anda dapat menjawab dan dapat memuaskan hati anda dari segi keselamatan air sila abaikan apa yang saya share ni.

Penggunaan penapis air memang sangat penting di Malaysia ini. Syarikat-syarikat air di malaysia ni menggunakan klorin bergas atau kompaun klorin untuk membunuh mikroorganisma merbahaya semasa merawat air. Selain itu bahan kimia lain yang digunakan untuk meneutralkan air adalah air abu atau kapur. Terkejut?

Itu adalah perkara biasa bagi saya yang dah familiar dengan bahan-bahan tersebut di dalam makmal. Membunuh kuman dengan dosej tertentu. Tahniah kepada syarikat air di Malaysia namun sebagai langkah berjaga-jaga kerana 2 soalan tadi, lindungi keluarga anda dengan menyediakan penapis air. Sediakan payung sebelum hujan.Bagi mereka yang ingin mendapatkan penapis air yang simple, mudah dibawa ke mana-mana dan tak perlu pasang ke paip dapatkannya sekarang daripada saya.

Ramai yang cakap airnya lebih neutral dan sedap saya sendiri dah mencubanya. Selain itu, ahli saintis shaklee menggunakan cartridge yang semulajadi iaitu tempurung kelapa dan bukannya sintetik seperti penapis air lain. Ia dapat menapis mikroorganisma yang berbahaya dan juga logam berat yang kemungkinan ada dalam sistem paip kita.

Jadi, apa tunggu lagi dapatkannya daripada saya dengan harga serendah RM483 sahaja.0