Advance Joint Health Complex untuk Sakit Sendi

Sakit sendi memang menyusahkan,lagi-lagi jika dibiarkan tanpa berusaha memperbaiki keadaan. Jangan putus asa sahabat sekalian. Kita bukan umat yang mudah berputus asa.
Advance Jinth Health Complex dalam satu ujian klinikal mampu meningkatkan keselesaan dendi d dalam jangkamasa seawal 5 hari. Hampir 28% lebih pantas bertindak berbanding satu jenama yang mendakwa kepantasan produknya.

Sebelum nak cerita pasal ramuan AJHT ni, mari kita kenali sendi dulu.

Ni lah perbezaan sendi yang sihat dengan yang bermasalah..


Sendi yang stress dan sakit
  • Rawan menjadi lemah dan rapuh
  • Tisu penghubung sekeliling terurai
  • Geseran berlaku antara tulang belulang yang mengeluarkan bahan kimia yang menyerang rawan menyebabkan ketidakselesaan dan pergerakan yang terhad.
AJHT membantu sendi dengan 3 cara
  1. Meningkatkan cushioning: glukosamin membantu memelihara rawan. Cushioning perlindungan antara sendi yang membolehkan ia bergerak lebih bebas
  2. Memelihara tisu penghubung yang sihat. Zink,kuprum,manganase dan vitamin C membantu membina kolagen dan komponen tisu penghubung yang lain agar kekuatan dan struktur sendi terjaga
  3. Meningkatkan keselesaan sendi.Ekstrak Boswellia pantas membantut mekanisme respon stress tubuh untuk memperbaiki keselesaan sendi.

Ramuan AJHT


1. Ekstrak Boswellia 

Ekstrak Boswellia yang digunakan didalam AHJT mengandungi konsentrasi yang tinggi AKBA (3-acetyl-11- keto-beto-boswellia acid), satu asid boswellil. Didalam kajian klinikal terbaru, para peserta yang mengambil ekstrak Boswellia daripada AJHT mempunyai kadar keselesaan sendi yang lebih baik, Sakit Sendi Lutut yang semakin berkurangan, pergerakkan harian yang lebih mudah dan kemampuan yang lebih tinggi untuk melakukan aktiviti harian berbanding dengan mereka yang mengambil dari produk lain yang juga mengandungi tahap AKBA yang lebih tinggi.


2, Ekstrak Jagung 

 Ekstrak jagung menyediakan ramuan dinamakan Glukosamin. Ia adalah gula amino yang berfungsi sebagai blok utama dalam pembinaan struktur proteoglycans, iaitu komponen struktur rawan dan cecair diantara tulang yang membekalkan pelinciran. Ia juga membantu mengurangkan kesan daripada radang sendi. Produk ini menampilkan glukosamin hidroklorid, sumber yang paling tinggi konsentrasinya. Ianya diperolehi dari sumber sayuran, berbanding dengan kebanyakkan glukosamin yang diperolehi dari sumber kekerang.

3. Vitamin C –

AJHT menyumbang nilai harian 100% Vitamin C kerana ia merupakan nutrien penting untuk sintesis kolagen. Kolagen adalah salah satu komponen penting di dalam tulang rawan dan tisu-tisu penghubung lain di dalam badan. *Ini juga menjadi penyebab mengapa penurunan kolagen pada usia tua, memberi kesan kepada kulit berkedut dan lutut ketat akibat kekurangan pelincir yang menghalang pergerakan tubuh

4. Zink, Kuprum dan Mangganes 

 Mineral surih ini diperlukan untuk membina tisu penghubung diantara sendi-sendi.

Kesemua ramuan penting ini hanya terdapat didalam Advanced Joint Health Tablet Shaklee. Mari azamkan diri untuk mencuba dan mengamalkan AJHT dalam menjaga dan mengekalkan kesihatan sendi. Ia amat sesuai diambil oleh mereka yang berumur 30 tahun keatas atau mereka yang pernah mengalami kecederaan sendi akibat daripada aktiviti lasak seperti sukan, riadah, senaman dan lain-lain.

Jom dapatkannya sekarang daripada saya,jangan biarkan diri anda terus menerus mengalami kesakitan itu


0