Hubungan Vitamin E dan Lelaki

Sesetengah orang lelaki jarang sekali mengambil tahu tentang kesihatan diri dan kesihatan seksual. Tak sama macam orang perempuan. Hari ni saya nak share serba sedikit kaitan vitamin E dan tahap kesihatan lelaki.

Semua orang tahu Vitamin E adalah antioksidan dan antioksidan adalah penting bagi semua orang. Lelaki? Yee..Semestinya. Sebab lelaki lebih terdedah kepada pencemaran. Bawa motor, asap rokok daripada kawan-kawan yang merokok dan jika menghisap rokok lagi lah terdedah kepada pencemaran kan.

Vitamin E penting untuk kesihatan seksual lelaki. Why? Hemmm...Orang lelaki sila take note, jangan abaikan apa yang saya akan cakap ni ye.

Vitamin E penting untung melindungi kesihatan sperma. Kesihatan yang saya maksudkan sama ada dari segi bentuk sperma, kuantiti sperma dan tenaga sperma. Dengan pengambilan vitamin E yang cukup dalam diet harian, lelaki normal mempunyai kualiti sperma yang cukup dan berkualiti serta berupaya menembusi ovum wanita. 

Jadi,lelaki di luar sana sila makan vitamin E dengan cukup ye. Kalau tak reti nak makan sumber vitamin E,makan suplemen je macam Vitamin E shaklee ni.


Jika berminat sila hubungi saya0