Sakit sendi tidak berpenghujung?

Sakit sendi selalunya melanda orang yang aktif ataupun mereka yang dah berumur. Penyakit ini tidak kira jantina dan wanita berkemungkinan lebih besar menghidapi sakit sendiri berbanding lelaki. Ini kerana kalsium yang ada digunakan semasa mengandung dan menyusukan anak. Besarnya pahala seorang wanita kat situ je.


Jika da terkena sakit sendi ni banyak aktiviti yang tak dapat nak dilakukan. Aktiviti fizikal dah tentu tak boleh kerana pergerakan akan memudaratkan lagi keadaan sendi yang dah sakit.

Apa yang boleh anda lakukan jika dah ada penyakit ni?
1. Makan ubat
2. Buat pembedahan
3. Makan supplemen dan altenatif lain

Senaman dan istirehat yang sederhana adalah penting. Jika terdapat pembengkakkan atau kesakitan, sendi yang terlibat haruslah dibiar berehat. Elakkan dari menegangkan sendi-sendi. Gunakan sendi yang lebih besar untuk melakukan sesuatu pekerjaan, misalannya, untuk membuka pintu, gunakan seluruh lengan anda dan bukannya menggunakan tangan sahaja. Sebarkan berat sama rata pada sendi anda, misalannya, gunakan kedua-dua lengan untuk mengangkat buku dari menggunakan satu lengan sahaja. Makan makanan yang berkhasiat, seimbang dan kekalkan berat badan ideal. Atur aktiviti-aktiviti anda supaya pengeluaran yang maksima dapat dihasilkan dengan usaha yang minima.

Vitamin Sendi adalah terdiri daripada Omega guard,Ostematrix dan Advance Joint Health. 


Ketiga-tiga vitamin memang hot dan disukai ramai. Kenapa agaknya? 

Jika berminat dengan vitamin ini, sila hubungi saya ye. Anda akan dapat konsultansi terbaik daripada saya.


0