syeikh nuruddin al banjari kena banned dari sampaikn ceramah

Isu ini telah tersebar luas. APa yg menjadi kerisauan ialah Syeikh Nuruddin berkemungkinan tidak akan menjejakkan lagi kaki di Malaysia. Wallahualam.

Kenapa perkara ini berlalku?

Ia berlaku kerana kerja orang wahabi dengki pada Syeikh. Kita tahu bahwa dalam kerajaan kita ni ada jugak terselit Wahhabi. Maka, seperti jugak di Arab Saudi. Wahhabi akan menggunakan kuasa mereka sebagai kerajaan untuk menyekat dakwah ulama' ASWJ.

Tetapi ingat, biarpun Wahhabi itu menjadi kerajaan tetapi tidak semestinya rakyat di bawahnya itu Wahhabi. Seperti mana perlis dan arab saudi. Walaupun berfahaman Wahhabi tapi tak semestinya rakyat berfahaman Wahhabi.

Wahhabi ni sejak dulu lagi memang peel perangai dia. Tak boleh lawan guna hujah ataupun dalil. Mereka akan sekat guna kuasa melalui kerajaan dan badan2 tertentu.

JAKIM pun satu. ADuhai. Kerajaan pun satu.

Jangan biarkan Wahhabi, Syiah, Qadariah, Jabariah, Mujassimah, Liberal, menjadikan Malaysia ini markas mereka. Nauzubillah

"Hidup ini menjadi sempit dan semakin sempit kerana kamu menjalani hidup ini utk meraih perhatian dan redha manusia di sekeliling kamu."
0