Vitamin E membantu jantung anda

Jantung adalah mesin nombor satu dalam anggota tubuh kita. So, menjaganya adalah sangat penting untuk memastikan kesihatannya dan tahap bekerja jantung sentiasa optima.


Cadangan pengambilannya sebagai suplemen tambahan kepada masalah kesihatan terutamanya jantung. Kajian di Amerika Syarikat, Eropah, Jepun, Kanada, malah di Malaysia sendiri menunjukkan pengambilan vitamin E secara konsisten bermanfaat untuk beberapa masalah kesihatan.

Kajian yang dibuat sama ada ke atas manusia mahupun haiwan memperlihatkan vitamin E memberi manfaat kepada penyakit kardiovaskular dengan mencegah pengoksidaan kolesterol berbahaya, iaitu kolesterol LDL yang menjadi punca utama penyumbatan arteri.

Penyelidikan yang dibuat di Kenneth L. Jordan Heart and Research Foundation centre, Amerika Syarikat mengesahkan pengambilan Vitamin E harian sebanyak 240 miligram menunjukkan ia berkeupayaan membaikpulih penyumbatan arteri. Selain itu, vitamin E juga mempunyai kemampuan untuk merendahkan paras kolesterol dengan merencatkan atau pengawalan aktiviti enzim HMG CoA reduktase yang menyamai kesan tindakan ubat anti hiperlipidemia.

Cuba lah Vitamin E Shaklee hari ini. Untuk bulan ini ada promosi berkembar iaitu beli 2 dapat potongan harga 5%. Jika anda adalah ahli maka harga lebih rendah lagi untuk 2 botol Vitamin E.

Hubungi saya sekarang untuk sebarang pesanan atau nak daftar jadi ahli. Saya sedia membantu anda.


0