Bersalin ceaseran ,pembedahan.

Assalamualaikum dunia

Hari ni saya terfikir pulak nak share pasal bersalin secara pembedahan atau ceaseran. Orang melayu kita cakap bersalin ikut tingkap,hihi.
Ada certain orang ceaser sebab takut kat bawah tu koyak, ada juga kononnya nak jaga badan. Kesian. Berapa ramai yang nak bersalin normal tapi tak dapat,terpaksa menggunakan bantuan peralatan dan lebih kesian terpaksa belah juga perut.

Tapi tidak apa, sebab itulah pengorbanan kita terhadap anak dan suami kan. Syukur kita dah ada anak walaupun bertarung nyawa. Okies,kembali kepada topik ceaser. Antara sebab2 ceaseran adalah seperti berikut;

° Setiap kandungan dn kelahiran adalah berbeza. Jika terdapat komplikasi pada kandungan yang lepas atau kandungan yang sekarang mungkin terpaksa buat ceaser 

° Keadaan bayi yang songsang

°Bayi melintang atau berubah-ubah kedudukan dalam rahim

°Plasenta yang rendah

°Ada sejarah penyakit yangvserius seperti penyakit jantung

(Sumber daripada babycentre.com)

Ibu yang berpantang selepas ceaseran ni kena betul2 sebab luka tu akan terasa sakit selepas kesan bius hilang.

 Antara petua yang boleh diamalkan adalah minum pati haruan supaya luka dalaman dan luaran cepat sembuh.

Jika tekak dan hidung tak boleh tahan dengan pati haruan,roger2 saya untuk hantar set ceaser.

Set ni membantu anda lebih bertenaga, mempercepatkan kesembuhan luka luaran dan dalaman.

Ni hp no saya : 018 2293772

Saya hantar sendiri ke rumah jika anda berada dikawasan COD  iaitu Taman molek,plentong,taman rinting,masai



0