Simpan emas untuk masa depan

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Emas? Kenapa pula tiba-tiba emas nih? hihihi..saya saje jek nak sharing dengan semua aset yang mudah disimpan berbanding aset besar- besar seperti rumah dan hartanah.

Emas ni ada banyak jenis tau kan? 999,916,875 dan sebagainya. Itu semua merupakan ukuran kepada ketulenan atau peratusan emas yang terdapat dalam logam tersebut. Contoh emas 999 ianya logam yang mengandungi emas 99.9% emas dan 0.1% lagi adalah campuran logam lain.

Saya suka menggalakkan remaja sekarang menjadi celik emas sebab ape, emas mudah untuk dibeli dan disimpan. So, nanti bila nak kawin ke nak bagi hadiah untuk mak ayah pegi haji or umrah pon senang.

Bukan terhad kepada wanita saja tau, lelaki pon boleh menyimpan emas. Kan emas banyak bentuk bukan barang kemas sahaja. Dinar, syiling, jongkong pilihan untuk disimpan sebagai aset kerana ketulenan 999.9 dan harganya yang lebih tinggi berbanding emas lain.

Dah meleret- leret dah saya tulis ni. Apa pon,kita saving lah walaupun segram sebulan. Lagipun currency sangat tidak stabil dan cair sangat.

Jom mula menyimpan segram sebulan setiap satu keluarga.

Sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya terus di talian 018-2293772


0