Cara kempiskan perut boroi

Tajuk macam kelakar la pulok. hihihi...Tapi ye..memang untuk kempiskan yang berbukit tinggi tu menguji kesabaran kan?  Especially macam kita-kita yang dah ada anak 2 orang dan ke atas. Anak sorang boleh maintain cun lagi, masuk ke2..hadoiiiii...

Antara tips yang berkesan adalah latih tubi. Rajin-rajinkan buat masa bangun pagi dan sebelum tidur...memang owsem hasilnya.

Kebanyakan kes perut boroi disebabkan penghadaman yang tak berapa betul. Banyak faktor penghadaman tak betul ni. Salah satunya mengunyah makanan dengan cepat. Maksudnya bukan kunyah cepat-cepat tuh tapi kunyah 2-30kali terus telan. Kan bagus kalau kunyah sampai lumat tak lah terbeban sangat usus melakukan peristalsis dan proses pencernaan. Dah keluar ayat sains.haha...

Sembelit. Ni berkaitan dengan penghadaman juga. Faktor sembelit kurang minum air dan serat. Buah dan sayuran adalah serat. Membuang seminggu 2-3 kali je dikira sembelit juga ye. Yang bagusnya adalah hari-hari membuang.

Kesimpulannya,pemakanan dan cara hidup mempengaruhi bentuk tubuh. Tak percaya?
Tengok orang jepun makan apa bandingkn dengan orang europe pula...
Jawab sendiri lah...haha

Apa yang boleh saya bantu adalah dengan memperkenalkan makanan tambahan yang boleh melawaskan pembuangan agar kita dapat membuang toksin dalam badan dengan betul dan berkesan.

Sesiapa nak detox dengan betul boleh menghubungi saya ya.
Ada cara nak ratakan perut dengan mengamalkan lecithin. Harga pun tak sampai rm50 kalau dah daftar jadi ahli.

Rm50 je pon.

Jom daftar jadi ahli. Kalau nak beli jek pon tak apa..
Hubungi saya dan penghantaran melalui
by hand area johor jaya, taman molek,taman rinting dan plentong

Yang duduk jauh-jauh saya akan poslaju atau gdexkan.
Ambek no saya ni siap-siap untuk memudahkan sebarang pertanyaan dan pemesanan produk.

   〖Puan Norin〗 018-2293772






0