Cara penyimpanan sayur berdaun di dalam peti sejuk

Rasanya hampir semua chef tak berbayar tahu cara menyimpan sayur-sayuran di dalam peti sejuk. Tapi saya nak share juga disebabkan saya sendiri sudah mencubanya.
Sayuran seperti sawi,kangkung,kailan,bayam dan lain-lain sayur yang berdaun agak leceh sikit kalau nak simpan lama sikit untuk 3 hari dan ke atas. Ianya mudah layu dan ada juga yang benyek.

Cara saya ada 2.

Yang pertama kalau malas nak basuh ambek surat kabar dalam 3-4 helai dan bungkus sayuran yang dibeli tu dan simpan dalam peti sejuk bahagian bawah. Semasa membungkus tu jangan dipadatkan pula,bungkus macam biasa je. Kalau beli banyak,agak~agakla berapa helai paper nak guna janji dapat bungkus. Kaedah ini tahan juga dalam seminggu,itu kalau saya lah. Orang lain tak berapa pasti berapa lama bertahan sayur tu.



vitalea macam makan sayur,shaklee kalau tak makan sayur, shaklee johor,shaklee johor jaya,pengedar shaklee johor, vitamin shaklee,
Ini yang saya simpan hari ke-3 dah tau

Cara ke dua ni yang saya suka. Bersusah~sudah dahulu bersenang~senang kemudian. Caranya sayur yang nak disimpan tu mestilah dibersihkan terlebih dahulu. Sayur tu buang akar dan basuh bersih~bersih. Kemudian cari bekas kedap udara yang sesuai dengan kuantiti sayur tu. Selepas tu masukkan sayur yang dah dibersihkan tu ke dalam bekas. Cara ni best sebab bila nak masak senang tak payah basuh pun tak pa,just potong~potong je sayur tersebut dan boleh masak tanpa membasuh. Kekurangan cara ni adalah menggunakan tempat atau space yang agak banyak. Kalau peti besar bestla,boleh simpan banyak~banyak.

Ni dah potong,fresh lagi tau


Info Tambahan

Pengambilan multivitamin sangat digalakkan untuk melengkapkan nutrisi dan mendapatkan gizi yang seimbang.

Vitalea merupakan multivitamin dan multimineral yang cukup bagus untuk diamalkan oleh golongan lelaki mahupun wanita.

Anda yang kurang makan sayur patut ambil vitalea tau dan rasailah perbezaannya.

Kebanyakan orang yang tidak lawas disebabkan pengambilan serat yang kurang. Sayuran dan bijirin merupakn sumber serat yang mudah didapati malangnya kita selalu tutup mata dengan kepentingan serat.

Vitalea bukan menggantikan sayur ya, kena paham tu..tapi ianya mengandungi nutrisi yang sama dengan sayur sayuran dan mineral yang sepatutnya diperlukan oleh tubuh badan manusia.

So,SESIAPA YANG KURENG MAKAN SAYUR TU KENA AMBEK VITALEA NI. WAJIB.

shaklee johor jaya,pengedar shaklee johor, multivitamin shaklee, vitamin sihat badan shaklee,sayuran baik shaklee
Ni lah dia multivitamin tuuuu

Jika berminat untuk membuat pembelian sila roger-roger saya..


shaklee taman molek,shaklee permas jaya,vitamin terbaik dunia






0