Penyakit sendi

Penyakit yang menjangkiti sendi dikenali sebagai artritis. Dah macam artis pula sebutannya. Terdapat lebih 100 jenis penyakit artritis.Tapi kebiasaan yang kita jumpa termasuk dalam golongan Osteoartritis,reumatoid dan gout.

1. Osteoartritis
Ini adalah penyakit sendi yang paling lazim. Sendi akan menjadi keras dan sakit akibat kehausan rawan antara tulang. Ini menyebabkan tulang menjadi lebih rapuh dan mudah patah. Rawatan yang biasa dilakukan adalah menggantikan sendi yang rosak dengan sendi buatan seperti logam atau plastik. Menggantikan sendi bukan semudah yang kita bayangkan,pembedahan sendi yng terlibat akan dibuat. Jika anda tengok video proses penggantian sudah pasti anda 'ngeri' sekejap. Mungkin saya saya saja kot yang rasa macam tu. hihihi..
sakit sendi rawat dengan shaklee,shaklee johor jaya,shaklee sakit tulang,shaklee johor,sakit lutut cuba shaklee


2.Artritis reumatoid(AR)
Mungkin pada kita yang tak biasa dengan istilah perubatan agak pelik sikit dengan nama~nama ni. Ahamdulillah dengan info yang diberikan oleh pakar nutrisi shaklee sedikit sebanyak saya sharekan apa yang perlu kita tahu untuk mencegah daripada terkena penyakit ini.
AR ni penyakit yang mengakibatkan membran sinovial pada sendi menjadi radang. Bendalir sinovial bertakung di sendi dan ini menakubatkan kesakitan,kekejangan dan akhirnya kehilangan upaya untuk berfungsi.
Shaklee ada vitamin untuk reumatoid sakit sendi sakit pinggang sakit tulang,shaklee johor,shaklee johor jaya,shaklee permas jaya,pengedar shaklee taman rinting,shaklee masai

3.Gout
Gout adalah penyakit sendi yang disebabkan oleh pengumpulan asid urik yang berlebihan di sendi specially di ibu jari kaki dan pergelangan kaki.
Asid urik adalah bahan buangan yang dikumuhkan dalam air kencing. Gizi yang kaya dengan purina sepeeti daging merah,kekacang dan biji binian harus dielakkan untuk menghilangkan kesan gout yang membawa kesakitan. Daging merah tu seperti daging lembu,kambing yang berwarna merah. Ayam kategori daging putih eaa.

shaklee permas jaya,shaklee johor,shaklee taman rinting,shaklee masai,sakit tulang dan shaklee

Biasanya ubat penahan sakit dan antiradang diberikan untuk mengurangkan kesakitan dan ketidakselesaan disebabkan artritis. Kengkadang tu pembedahan juga disyorkan untuk mengatasi masalah artritis.

Info tambahan:
Shaklee ada mengeluarkan vitamin yang mengelakkan radang  iaitu OMEGAGUARD.
Untuk membina tulang yang kuat dan mengatasi sakit~sakit badan ostematrix sesuai untuk tujuan tersebut sebab ia mampat dengan kalsium dan penyerapan nya pun effisien ke tulang.

Untuk asid uric yang menjadi penyebab gout boleh dineutralkan dengan pengambilan alfalfa iaitu herba yang bersifat alkali. Selain itu meminum minuman isotonik juga penting. PERFORMANCE DRINK boleh diamalkan untuk kesan yang lebih baik.

Untuk tujuan tempahan dan pembeluan boleh menghubungi saya.


Penghantaran ke seluruh MALAYSIA,SINGAPURA,BRUNEI DAN INDONESIA.

Untuk info lanjut sila hubungi saya
0